KIFLICE S KOKOSOM, PRELIVENE ČOKOLADOM

Ovih dana gdje god se okrenete, polako možete osjetiti kako se oko nas širi predblagdansko raspoloženje. Inače moram priznati da veoma uživam u tim danima, a posebno u planiranju i pravljenju raznih prigodnih slastica. U ovoj godini moj prvi prijedlog bi bile ove odlične kiflice od kokosa, koje sam pripremila s Tradicionalnim dodacima za Kiflice s vanilijom koji su mi se fantastično uklopili u sastojke. Možda će se nekome učiniti da pretjerujem, ali što da radim kad obožavam kokos i još k tome su toliko mekane, nisam se mogla zaustaviti u konzumiranju. Od navedene smjese se dobije oko 40-ak komada. S obzirom da ponekada znam zaglaviti u kuhinji pola dana s nekim vrstama kolača, ove kiflice su dosta brzo gotove i jednostavne za napraviti, zato ih toplo preporučujem.
SASTOJCI
250 gr brašna
200 gr maslaca
100 gr šećera
200 gr kokosa
2 jaja
1 vrećica Tradicionalnih dodataka za Kiflice s vanilijom Dr. Oetker
GLAZURA:
100 gr čokolade
200 gr maslaca
100 gr šećera
200 gr kokosa
2 jaja
1 vrećica Tradicionalnih dodataka za Kiflice s vanilijom Dr. Oetker
GLAZURA:
100 gr čokolade
PRIPREMA KIFLICA OD KOKOSA
1. U brašno dodajte maslac sobne temperature, šećer, kokos, jaja, dodatke za kiflice i sve dobro izmijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

2. Od dobivene loptice izrežite nožem po sredini jednom okomito, jednom vodoravno, da biste dobili četiri dijela.

3. Uzmite jedan dio, te ga (nakon što ponovo napravite lopticu) zarolajte u valjak.

4. Režite valjak na sve jednake dijelove.

5. Svaki dio uzimate i pravite kuglicu.

6. Među dlanovima napravite mali valjak.

7. Lagano ga presavijate da bi dobili oblik mjeseca, odnosno kiflice.

8. Slažite u veliku tepsiju obloženu masnim papirom.

9. Ponovite postupak s preostalim dijelovima tijesta, imat ćete količinski za dvije tepsije.
10. Pecite na 180 stupnjeva 7–10 minuta (ovisno o rerni) kiflice ne bi trebale porumeniti.
10. Pecite na 180 stupnjeva 7–10 minuta (ovisno o rerni) kiflice ne bi trebale porumeniti.

11. Ostavite ih da se ohlade.
12. Čokoladu istopite na pari.
13. Salijte čokoladu u tuljak napravljen od masnog papira, zatim povlačite crte iznad kiflica, bilo bi dobro da podignete ruku što više da bi crte izgledale tanje i elegantnije.
12. Čokoladu istopite na pari.
13. Salijte čokoladu u tuljak napravljen od masnog papira, zatim povlačite crte iznad kiflica, bilo bi dobro da podignete ruku što više da bi crte izgledale tanje i elegantnije.

14. Po želji možete cijele kiflice uroniti u čokoladu.
15. Ostavite ih da se ohlade.
16. Možete ih držati u metalnoj kutiji.
Dobar tek! Više o Tradicionalnim dodacima za kolače pogledajte ovdje!
15. Ostavite ih da se ohlade.
16. Možete ih držati u metalnoj kutiji.
Dobar tek! Više o Tradicionalnim dodacima za kolače pogledajte ovdje!
www.kolaci.biz
Nema komentara:
Objavi komentar