utorak, 21. travnja 2015.

ČOKOLADNA SRCA

ČOKOLADNA SRCA

cokoladna-srca
Ovo je jedna vrsta suhih kolača koja nije zahtjevna za pripremu. Zgodno je što ih možete dekorirati po želji, recimo ja sam ih sa svojom dekoracijom malo zašarenila i kada sam ih pomiješala sa ostalim vrstama kolača pri posluživanju, srca su tanjur činila ljepšim. U ovom receptu sam na svoju ruku dodala mlijeko, malo po malo, da bi dobila odgovarajuću mjeru, da mi se tijesto prestane raspadati i da se sjedini. Znala sam tako nailaziti na nepotpune recepte, ali ipak sam zadovoljna sa ovim jer mi je ispao super.
SASTOJCI
  • 150 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 g kakaoa
  • 5 žlica mlijeka
  • 150 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • čokoladne mrvice po potrebi

PRIPREMA ČOKOLADNIH SRCA

1. Margarin kremasto umutiti sa šećerom.
2. Dodati vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao prah.
3. Umjesiti tijesto, razvući na dasci.
čokoladna smjesa
4. Kalupom vaditi kolačiće u obliku srca.
kalup za srca
5. Pleh obložiti masnim papirom i slagati srca.
keksići prije pečenja
6. Peći na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
7. Ostaviti da se ohlade.
8. Čokoladu istopiti na pari sa malo ulja.
9. Umakati srca u čokoladu, dovoljno je samo gornji sloj.
umakanje u čokoladu
10. Dok čokolada ne očvrsne posipati srca čokoladnim mrvicama.
šarena srca
SAVJET:
1. Tijesto mijesite dok ne dobijete kuglu koja je čvrsta i koja se može tanko izvaljati.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova