srijeda, 17. lipnja 2015.

UKUSNI MEDALJNI OD TIKVICA

Medaljoni od tikvica




Potrebno:
  • 1 kg tikvica,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 3 jaja,
  • prezle ili suhi kruh po potrebi da se dobije kompaktna smjesa,
  • začini po ukusu

  • Priprema: 
Tikvice oguliti i izrendati na krupno rende (onaj dio za jabuke), posoliti i ostaviti oko pola sata da puste vodu.
Poslije toga dooobro ocijediti svu vodu.
U ocedjene tikvice dodati 3 jajeta, glavicu sitno sjeckanog luka, začine po želji-vegeta, papar, tko voli može i češnjak dodati, i na kraju dodati prezle od oka dok miješate vilicom.
Toliko da se smjesa može oblikovati u medaljon veličine dlana a debljine oko 2 cm.
Svaki medaljon na kraju uvaljati u prezle i još malo oblikovati pa staviti u tavu.
Pržiti na malo ulja i na sasvim lagano ... dok ne porumene.
V aditi na salvetu da upije masnoću.
Količina na slici je od ove smjese-1 kg tikvica.
Sasvim jednostavan i lagan obrok.

1 komentar:

Moj popis blogova