Medaljoni od tikvica
Potrebno:
- 1 kg tikvica,
- 1 glavica crnog luka,
- 3 jaja,
- prezle ili suhi kruh po potrebi da se dobije kompaktna smjesa,
- začini po ukusu
- Priprema:
Tikvice oguliti i izrendati na krupno rende (onaj dio za jabuke), posoliti i ostaviti oko pola sata da puste vodu.
Poslije toga dooobro ocijediti svu vodu.
U ocedjene tikvice dodati 3 jajeta, glavicu sitno sjeckanog luka, začine po želji-vegeta, papar, tko voli može i češnjak dodati, i na kraju dodati prezle od oka dok miješate vilicom.
Toliko da se smjesa može oblikovati u medaljon veličine dlana a debljine oko 2 cm.
Svaki medaljon na kraju uvaljati u prezle i još malo oblikovati pa staviti u tavu.
Pržiti na malo ulja i na sasvim lagano ... dok ne porumene.
V aditi na salvetu da upije masnoću.
Količina na slici je od ove smjese-1 kg tikvica.
Količina na slici je od ove smjese-1 kg tikvica.
Sasvim jednostavan i lagan obrok.
Da li je recept sa krompirom ili tikvicama a jos?obrve?
OdgovoriIzbriši