utorak, 16. lipnja 2015.

Cokoladne trufle sa predivnim ukusom



Cokoladne truflice

















cokoladne trufle Cokoladne trufle






















Sastojci:
  • 450 g čokolade za kuhanje
  • 230 ml slatkog vrhnja
  • kakao u prahu
Priprema:
Čokoladu naribajte na krupno rende ili što sitnije ravnomjerno isjeckajte.
Slatko vrhnje ulijte u manju šerpicu i zagrijavajte dok ne provri.
Kada provri, prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne istopi, a masa ujednači i bude glatka, bez grudica.
Ostavite da se masa ohladi, najprije na sobnoj temperaturi, a onda još sat vremena u hladnjaku. Kada se masa ohladi, rukama ili malom žličicom za sladoled od mase formirajte kuglice. Formirane kuglice poredajte na tacnu sa pek papirom, pa vratite u hladnjak na 15 minuta da kuglice očvrsnu.
U odgovarajuću manju posudu ulijte kako, pa svaku kuglicu uvaljajte u kako prah i stavljajte u papirnate košarice.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova