Kokosova čokoladica
Čoko-preljev:
Priprema:
Secer, maslac i slatko vrhnje, otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povecati temperaturu, da provri.
Kada provri, dodati 250 gr. kokosa i sve sjediniti.
Manjoj tepsiji obloziti dno papirom za pečenje, i izliti smjesu.
Staviti u frizider da se stegne 2 sata.
Tacnu obloziti papirom, (kako se ne bi lijepilo). Nozem odvojiti ivice kolaca od tepsije, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolaca.
Sjeci kolac na kočne, i vratiti ih u frizider, dok se sprema glazura.
Kolac prelit otopljenom cokoladom i ostaviti da se stegnu.
Ukoliko vam je mrzi zasebno prelivati cokoladom, onda cjeli kolac, dok je u tepsiji, prelijte cokoladom pa onda isjecite na kocke.
Kada provri, dodati 250 gr. kokosa i sve sjediniti.
Manjoj tepsiji obloziti dno papirom za pečenje, i izliti smjesu.
Staviti u frizider da se stegne 2 sata.
Tacnu obloziti papirom, (kako se ne bi lijepilo). Nozem odvojiti ivice kolaca od tepsije, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolaca.
Sjeci kolac na kočne, i vratiti ih u frizider, dok se sprema glazura.
Kolac prelit otopljenom cokoladom i ostaviti da se stegnu.
Ukoliko vam je mrzi zasebno prelivati cokoladom, onda cjeli kolac, dok je u tepsiji, prelijte cokoladom pa onda isjecite na kocke.
Kolač je ukusan i bogat čokoladom pa izvolite, probajte, Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar