Pogačice od čvaraka
Sastojci
Za tijesto:
- 500 g Pšenično glatko brašno Podravka By Podravka
- 1 vrećica Kvasca instant Dolcela By Podravka
- 2 žumanca
- sol
- 60 g margarina (ili masti)
- 250 ml mlijeka
Za nadjev:
- 300 g čvaraka
- 100 g brašna
- Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema
- 1Prosijano brašno izmiješajte s instant-kvascem. U sredinu stavite žumanca, omekšani margarin i sol pa s mlakim mlijekom izradite mekano tijesto. Ostavite pokriveno da se diže na toplome mjestu oko 30 minuta.
- 2U međuvremenu sameljite čvarke pa ih izmiješajte s brašnom u koje ste dodali malo papra.
- 3Dignuto tijesto razvaljajte u četvorine (debelu oko 1 cm), premažite ga nadjevom od čvaraka i preklopite rubove tijesta. Ponovo ga razvaljajte i opet preklopite kao za lisnato tijesto. Još jednom ga razvaljajte i opet preklopite bez počivanja.
- 4Ponovite postupak tri puta. Posljednji put razvaljajte tijesto na 1, 5 cm debljine pa čašom ili okruglim kalupom izrežite pogačice.
- 5Složite ih na namašćen lim, površinu pogačica zarežite u obliku mrežice, premažite jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ° C oko 20 minuta.
Posluživanje
Pogačice od čvaraka poslužite uz domaća jela od kiselog kupusa ili repe.
Vijeće
Na ovaj način pripremljeno tijesto možete izrezati na okrugle oblike, na sredinu staviti malo nadjeva od čvaraka pa tijesto preklopiti kako biste dobili polumjesece.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Recept pripremite do 5. koraka. Oblikovano tijesto rasporedite na pladanj i pohranite u zamrzivač na 2 sata. Pogačice potom rasporedite u vrećice i zamrznite. Odmrzavanje: Pogačice odmrzavajte oko sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim ih pripremajte prema 5. koraku postupka. Trajnost: 60 dana.
Nema komentara:
Objavi komentar