ponedjeljak, 20. travnja 2015.

ČVARCI

Pogačice od čvaraka

Pitate li svoje bake i djedove koja je tajna njihova zdravlja i dugovječnosti, često ćete čuti: "Jer se nekoć dobro jelo!" Uz pogačice od čvaraka, vratite se u "dobra stara vremena".
Pogačice od čvaraka/ Slika / 2534 /

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba

Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Prosijano brašno izmiješajte s instant-kvascem. U sredinu stavite žumanca, omekšani margarin i sol pa s mlakim mlijekom izradite mekano tijesto. Ostavite pokriveno da se diže na toplome mjestu oko 30 minuta.
  2. 2
    U međuvremenu sameljite čvarke pa ih izmiješajte s brašnom u koje ste dodali malo papra.
  3. 3
    Dignuto tijesto razvaljajte u četvorine (debelu oko 1 cm), premažite ga nadjevom od čvaraka i preklopite rubove tijesta. Ponovo ga razvaljajte i opet preklopite kao za lisnato tijesto. Još jednom ga razvaljajte i opet preklopite bez počivanja.
  4. 4
    Ponovite postupak tri puta. Posljednji put razvaljajte tijesto na 1, 5 cm debljine pa čašom ili okruglim kalupom izrežite pogačice.
  5. 5
    Složite ih na namašćen lim, površinu pogačica zarežite u obliku mrežice, premažite jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ° C oko 20 minuta.

Posluživanje

Pogačice od čvaraka poslužite uz domaća jela od kiselog kupusa ili repe.

Vijeće

Na ovaj način pripremljeno tijesto možete izrezati na okrugle oblike, na sredinu staviti malo nadjeva od čvaraka pa tijesto preklopiti kako biste dobili polumjesece.

Napomena

Ovo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Recept pripremite do 5. koraka. Oblikovano tijesto rasporedite na pladanj i pohranite u zamrzivač na 2 sata. Pogačice potom rasporedite u vrećice i zamrznite. Odmrzavanje: Pogačice odmrzavajte oko sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim ih pripremajte prema 5. koraku postupka. Trajnost: 60 dana.
 

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova