subota, 16. svibnja 2015.

Aurelija torta

Aurelija torta


Sastojci:Aurelija torta1 Aurelija torta
  • 400 gr piskota
  • 2 l soka gustog od jagode
  • 300 gr cokolade za kuvanje
  • 900 gr slaga
  • 1 ekstrat od jagode
  • 5 pudinga od jagode
  • 250 gr margarina “vital” (on najbolje drzi fil)
  • 300 gr secer
  • kisela voda
Priprema:
U 1.2 l soka od jagode skuvajte 5 pudinga od jagode. Kad se prohladi dodati umucen margarin sa 300 gr secera i sve lepo umutiti da se ne oseca margarin, pa dodati pola bocice ekstrata od jagode i sjediniti.
Umutiti 450 gr slaga sa 4 dl soka od jagode, pa dodati drugu polovinu ekstrata od jagode.
Zatim umutite i preostalih 450 gr slaga sa kiselom vodom.
Cokoladu rastopite.
Piskote polovinu redjati pa poprskati sokom od jagoda, pa zatim preliti cokoladom, potom na cokoladu stavite polovinu fila, pa slag sa sokom od jagode, pa beli slag, ponovite postupak jos jednom!
Torta je lagana, jako ukusna i brzo se sprema, Prijatno!






Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova