Crna cokoladna torta


Sastojci za biskvit:crna torta Crna cokoladna torta
  • 3 jaja
  • 3 kasike secera
  • 3 kasike Nutelle
  • 1 kasika brasna
Za preljev:
  • 0,5 dcl mlijeka i 2 kasike Nutelle
Za krem:
  • 1 dcl vrhnja za slag
  • 300 gr cokolade
  • aroma ruma
  • 1 dcl vrhnja za slag
Za dekoraciju:
  • cokolada i kuglice od slaga
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom, dodati preostale sastojke, sjediniti ih, istresti u okrugao podmazan kalup broj 26 i ispeci na 180 C oko 15-tak minuta. Biskvit ohladiti i preliti sa toplim mlijekom u kojem je otopljena Nutella. Na pari otopiti cokoladu, zatim joj dodati vrhnje, mijesati dok se ne sjedini i potom ohladiti. Smjesu zatim izmiksati. Posebno izmiksati 1 dcl vrhnja za slag pa ga dodati miksanoj cokoladi. Sjediniti i staviti preko biskvita. Dekorisati kuglama slaga koji je predhodno zaledjen i cokoladom.
Prijatno!