Crna cokoladna torta
Sastojci za biskvit:
Umutiti jaja sa secerom, dodati preostale sastojke, sjediniti ih, istresti u okrugao podmazan kalup broj 26 i ispeci na 180 C oko 15-tak minuta. Biskvit ohladiti i preliti sa toplim mlijekom u kojem je otopljena Nutella. Na pari otopiti cokoladu, zatim joj dodati vrhnje, mijesati dok se ne sjedini i potom ohladiti. Smjesu zatim izmiksati. Posebno izmiksati 1 dcl vrhnja za slag pa ga dodati miksanoj cokoladi. Sjediniti i staviti preko biskvita. Dekorisati kuglama slaga koji je predhodno zaledjen i cokoladom.
Prijatno!
- 3 jaja
- 3 kasike secera
- 3 kasike Nutelle
- 1 kasika brasna
- 0,5 dcl mlijeka i 2 kasike Nutelle
- 1 dcl vrhnja za slag
- 300 gr cokolade
- aroma ruma
- 1 dcl vrhnja za slag
- cokolada i kuglice od slaga
Umutiti jaja sa secerom, dodati preostale sastojke, sjediniti ih, istresti u okrugao podmazan kalup broj 26 i ispeci na 180 C oko 15-tak minuta. Biskvit ohladiti i preliti sa toplim mlijekom u kojem je otopljena Nutella. Na pari otopiti cokoladu, zatim joj dodati vrhnje, mijesati dok se ne sjedini i potom ohladiti. Smjesu zatim izmiksati. Posebno izmiksati 1 dcl vrhnja za slag pa ga dodati miksanoj cokoladi. Sjediniti i staviti preko biskvita. Dekorisati kuglama slaga koji je predhodno zaledjen i cokoladom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar