Fini kremasti sladoled (bez jaja)


Sastojci:Sladoled bez jaja Fini kremasti sladoled (bez jaja)
  • 2 litra mleka
  • 800 gr secera
  • 2 kesice vanilin secera
  • 300 gr slag pene
  • 100 gr mlevene plazme
  • 100 gr suvog grozdja
  • 4 supene kasika ruma
  • 100 gr cokolade sa lesnikom
  • 1 kesica limontusa
Priprema: 
Mleko staviti sa secerom i vanilin secerom da se skuva.
Skuvano mleko ohladiti i u ohladjeno dodati 1 kesicu limontusa. Promesati i ostaviti u zamrzivac da prenoci.
Sledeceg dana prvo suvo grozdje potopiti u rum i ostaviti da nabubri.
Zatim 300 gr slag pene umutiti sa 300 ml hladnog mleka, pa u to dodati kasiku po kasiku zamrznute smese.
Mutiti u vecoj ciniji jer bude bas dosta.
Umucenu smesu sipati u vise cinija.
U prvu ciniju dodati 100 gr rendane cokolade i promesati.
U drugu ciniju dodati 100 gr mlevenog keksa i suvo grozdje ocedjeno od ruma i promesati.
U trecu ciniju mozete staviti neko voce po zelji, (ja nisam stavljala nista) i promesati.
Vaditi kugle sladoleda, po zelji mozete preliti nekim vocnim sirupom ili cokoladom, svakako je mnogo ukusan.
Prijatno!