Kikiriki Torta


Sastojci:kikiriki torta Kikiriki Torta
Podloga-biskvit:
  • 200 gr. keksa
  • 100 gr. badema
  • 5 kasika mlijeka
  • 120 gr. putera
Krema:
  • 500 gr. kikiriki putera
  • 350 ml. mlijeka
  • 200 gr. secera
  • 2 instant pudinga od vanilije (Dr. Oetker Galetta puding bez kuvanja sa ukusom vanile)
  • 1 kutika whiped toppinga ili 200 ml. izmucenog vrhnja za slag
Ukrasavanje:
  • 1 slag krema
  • mlijeko i secer
Priprema:
Istopit puter i dodat mu drobljen keks, mljevene bademe i mlijeko.
Dobro izmjesati pa rasporedit na nauljeu tepsiju i malo pritisnut dlanom.
U posudu stavit kikiriki puter, mlijeko, secer i pudinge pa dobro izmutit.
Dodat izmuceno vrhnje za slag pa ponovo dobro izmutit.
Istrest preko biskvita pa stavit u frizider.
Izutit slag i premazat preko torte ili ukrasit po vasoj zelji.
Tortu ostavit da se hladi 2-3 sata, a potom isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!