Kolač od jagoda
Fil I:
Fil II:
Fil III:
Priprema Fil I:
Jagode staviti u posudu, dodati šećer i kratko prokuhati da se šećer istopi, staviti u blender i napraviti kašu od njih. Puding i vodu pomiješati, dodati jagodama i kuhati dok ne dobije potrebnu gustinu.
Keks poredati u pleh veličine 25 × 35 (može i kora od oblatne), preko keksa staviti topli fil od jagoda. Ostaviti da se ohladi.
Keks poredati u pleh veličine 25 × 35 (može i kora od oblatne), preko keksa staviti topli fil od jagoda. Ostaviti da se ohladi.
Fil II: Mineralnu vrhnje pomiješati sa šećerom u prahu pa dodati rendanu čokoladnu, mljeveni petit keks. Dobro izmiješati i staviti preko hladnog sloja od jagoda.
Fil III: Slatko vrhnje i vanilin šećer umutiti i staviti preko fila od keksa. Za ukrašavanje pomiješala sam jedan dio slatkog vrhnja I 1 prosinca ispasiranih jagoda. Kolačdobro ohladiti da se fino stegne, najbolje da prenoci u frizideru, a potom ga isjeći na kocke i posluziti. Jednostavan je za pripremu, ukusan i osvježavajući.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar