srijeda, 20. svibnja 2015.

Kolač od jagoda

Kolač od jagoda

 

kolač od jagoda Kolač od jagoda
































Sastojci:
  • 200 gr keksa petit keksa
Fil I:
  • 1 kg jagoda (može bilo koje voće)
  • 250 gr šećera
  • 2 kesice pudinga od vanilije
  • 1 žlica gustina
  • 2 dcl vode
Fil II:
  • 3 čaše kisele pavlake
  • 200 gr šećera u prahu
  • 300 gr. mljevenog petit keksa
  • 100 gr. ribane čokolade (ja sam keks i čokoladu zajedno samljela u sječka)
Fil III:
  • 500 ml. slatkog vrhnja i vanilin šećer
Priprema Fil I:
Jagode staviti u posudu, dodati šećer i kratko prokuhati da se šećer istopi, staviti u blender i napraviti kašu od njih. Puding i vodu pomiješati, dodati jagodama i kuhati dok ne dobije potrebnu gustinu.
Keks poredati u pleh veličine 25 × 35 (može i kora od oblatne), preko keksa staviti topli fil od jagoda. Ostaviti da se ohladi.
Fil II:   Mineralnu vrhnje pomiješati sa šećerom u prahu pa dodati rendanu čokoladnu, mljeveni petit keks. Dobro izmiješati i staviti preko hladnog sloja od jagoda.
Fil III:   Slatko vrhnje i vanilin šećer umutiti i staviti preko fila od keksa. Za ukrašavanje pomiješala sam jedan dio slatkog vrhnja I 1 prosinca ispasiranih jagoda. Kolačdobro ohladiti da se fino stegne, najbolje da prenoci u frizideru, a potom ga isjeći na kocke i posluziti. Jednostavan je za pripremu, ukusan i osvježavajući.
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova