MUFFINS TORTA
Testo za mafine:
– 250 g brašna– 1 kašika kakaa
– 3 kašičice praška za pecivo
– 100 g čokolade
– 2 jajeta
– 150 g šećera
– 150 ml jogurta od vanile
– 1 dl ulja
Testo za biskvit:
– 1 jaje– 3 kašike vrele vode
– 100 g šećera
– 100 g brašna
– 1/2 kašičice praška za pecivo
– 2-3 kašike soka od narandže
1. fil:
– 1 teglica slatka od dunjaKrema:
– 6 jaja– 150 g šećera
– 3 kašike, vrhom pune, brašna
– 6 dl mleka
– 1 ulupana šlag krema od vanile
– 250 g margarina
Za posipanje:
– 100 g crne čokolade– 50 g bele čokolade
Priprema:
Odvojeno pomešati suve sastojke za mafine, žicom umutiti mokre, pa lagano varjačom sve sjediniti i puniti modle za mafine. Peći na 180°C oko 20-tak minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade.U drugom sudu umutiti penasto jaje sa šećerom, dodati vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa ispeći biskvit. Ostaviti ga da se ohladi, pa izvaditi iz modle.
Hladnim mafinima izdubiti sredinu i puniti slatkim od dunja. Biskvit preliti sokom od narandže i po njemu poslagati punjene mafine.
Za kremu penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, staviti mleko da se kuva zajedno sa margarinom, pa kad prostruji, ukuvati krem. Ostaviti krem da se potpuno ohladi, pa mu dodati ulupani šlag krem od vanile.
Premazati tortu kremom. Ostaviti da se hladi. Posuti narendanom crnom i belom čokoladom i dobro rashladiti.
MILKA PRINCEZE
Objavljeno u Slatka jela
Odličan recept i uputstvo za pripremu princez krofni od A do Ž
– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– 150 g brašna
– prstohvat soli
– 3 kašičice šećera
– 1 kašika brašna
– 1l mleka
– 250 g šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– pola margarina
– 2 kašike prah šećera
– 3 kašike ulja
Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
Uključiti rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom vaditi grudvice
testa uz pomoć kašičice. Grudvice testa neka budu veličine ping pong
loptice. Krofne peći na 200°C oko 35-40 minuta, zavisno od rerne. Ne
otvarati rernu tokom pečenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene i
kad pukotine izgube svetlo žuti ton.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaj
174
0
175
Za krofnice:
– 250 ml jaja (4 komada S klase ili 5 komada A klase)– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– 150 g brašna
– prstohvat soli
– 3 kašičice šećera
Za fil:
– 3 pudinga od vanile– 1 kašika brašna
– 1l mleka
– 250 g šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– pola margarina
– 2 kašike prah šećera
Za preliv:
– 100 g mlečne Milka čokolade– 3 kašike ulja
Priprema:
U mericu razbiti 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je važno da bude 250 ml. U šerpu sipati vodu, dodati ulje, so i šećer i staviti da provri. Izmaći sa ringle, pa dodati brašno i varjačom izmešati da se dobije gusto i glatko testo.Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaj
MILKA PRINCEZE
Objavljeno u Slatka jela
Odličan recept i uputstvo za pripremu princez krofni od A do Ž
– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– 150 g brašna
– prstohvat soli
– 3 kašičice šećera
– 1 kašika brašna
– 1l mleka
– 250 g šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– pola margarina
– 2 kašike prah šećera
– 3 kašike ulja
Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
Uključiti rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom vaditi grudvice
testa uz pomoć kašičice. Grudvice testa neka budu veličine ping pong
loptice. Krofne peći na 200°C oko 35-40 minuta, zavisno od rerne. Ne
otvarati rernu tokom pečenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene i
kad pukotine izgube svetlo žuti ton.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaj
174
0
175
Za krofnice:
– 250 ml jaja (4 komada S klase ili 5 komada A klase)– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– 150 g brašna
– prstohvat soli
– 3 kašičice šećera
Za fil:
– 3 pudinga od vanile– 1 kašika brašna
– 1l mleka
– 250 g šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– pola margarina
– 2 kašike prah šećera
Za preliv:
– 100 g mlečne Milka čokolade– 3 kašike ulja
Priprema:
U mericu razbiti 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je važno da bude 250 ml. U šerpu sipati vodu, dodati ulje, so i šećer i staviti da provri. Izmaći sa ringle, pa dodati brašno i varjačom izmešati da se dobije gusto i glatko testo.Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaj
MILKA PRINCEZE
Objavljeno u Slatka jela
Odličan recept i uputstvo za pripremu princez krofni od A do Ž
– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– 150 g brašna
– prstohvat soli
– 3 kašičice šećera
– 1 kašika brašna
– 1l mleka
– 250 g šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– pola margarina
– 2 kašike prah šećera
– 3 kašike ulja
Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
Uključiti rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom vaditi grudvice
testa uz pomoć kašičice. Grudvice testa neka budu veličine ping pong
loptice. Krofne peći na 200°C oko 35-40 minuta, zavisno od rerne. Ne
otvarati rernu tokom pečenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene i
kad pukotine izgube svetlo žuti ton.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaj
174
0
175
Za krofnice:
– 250 ml jaja (4 komada S klase ili 5 komada A klase)– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– 150 g brašna
– prstohvat soli
– 3 kašičice šećera
Za fil:
– 3 pudinga od vanile– 1 kašika brašna
– 1l mleka
– 250 g šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– pola margarina
– 2 kašike prah šećera
Za preliv:
– 100 g mlečne Milka čokolade– 3 kašike ulja
Priprema:
U mericu razbiti 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je važno da bude 250 ml. U šerpu sipati vodu, dodati ulje, so i šećer i staviti da provri. Izmaći sa ringle, pa dodati brašno i varjačom izmešati da se dobije gusto i glatko testo.Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaj
Lazanje
Objavljeno u Slana jela
Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ona je
dobila od svoje prijateljice. S ovim receptom sa sjevera Italije
oduševiti ćete sve goste.
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Propržite luk i povrće na njemu pa dodajte meso i začine i dinstajte dok ne bude gotovo.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
2456
1
2466
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
Sastojci
ZA FIL:– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Način pripreme
Umijesiti tijesto od brašna i jaja. Nije potrebno dodavati vodu.Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
Lazanje
Objavljeno u Slana jela
Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ona je
dobila od svoje prijateljice. S ovim receptom sa sjevera Italije
oduševiti ćete sve goste.
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Propržite luk i povrće na njemu pa dodajte meso i začine i dinstajte dok ne bude gotovo.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
2456
1
2466
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
Sastojci
ZA FIL:– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Način pripreme
Umijesiti tijesto od brašna i jaja. Nije potrebno dodavati vodu.Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
Lazanje
Objavljeno u Slana jela
Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ona je
dobila od svoje prijateljice. S ovim receptom sa sjevera Italije
oduševiti ćete sve goste.
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Propržite luk i povrće na njemu pa dodajte meso i začine i dinstajte dok ne bude gotovo.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
2456
1
2466
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
Sastojci
ZA FIL:– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Način pripreme
Umijesiti tijesto od brašna i jaja. Nije potrebno dodavati vodu.Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
Lazanje
Objavljeno u Slana jela
Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ona je
dobila od svoje prijateljice. S ovim receptom sa sjevera Italije
oduševiti ćete sve goste.
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Propržite luk i povrće na njemu pa dodajte meso i začine i dinstajte dok ne bude gotovo.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
2456
1
2466
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
Sastojci
ZA FIL:– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Način pripreme
Umijesiti tijesto od brašna i jaja. Nije potrebno dodavati vodu.Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
Lazanje
Objavljeno u Slana jela
Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ona je
dobila od svoje prijateljice. S ovim receptom sa sjevera Italije
oduševiti ćete sve goste.
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Propržite luk i povrće na njemu pa dodajte meso i začine i dinstajte dok ne bude gotovo.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
2456
1
2466
Mljeveno meso možete zamijeniti piletinom, dodati gljive, povrće ili po vasem ukusu. Savjet: Lasagne možete praviti i sa kupovnim tijestom, u tom slučaju vam trebaju dva pakovanja. Ja više volim napraviti ovaj specijalitet od domaće tjestenine, i razlika se zaista osjeti.
Sastojci
ZA FIL:– 1 kg mljevenog mesa
– luk
– paprika
– mrkva
– paradajz
– Barilla paradajz sos
– Začini
ZA TIJESTO:
– 4 jaja
– 400 gr brašna
– so
ZA PRELJEV:
– 125 gr putera
– 4-5 kašika brašna
– 1 l mlijeka
DODATNO:
– Sir Parmezan
Način pripreme
Umijesiti tijesto od brašna i jaja. Nije potrebno dodavati vodu.Ostaviti tijesto da se odmori par sati.
Odvajati kuglice tijesta i razvlačiti ih ručno ili na mašinu za tjesteninu.
Rezati na prevougaonike koji odgovaraju tepsiji kojoj koristite.
Pred kraj kuhanja dodajte Barilla ili slican sos od paradajza i kuhajte još desetak minuta.
Napravite klasični bešamel sos.
Otopite puter i na njemu zapržite brašno.
Dodajte mlijeko i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
U pomašćen pleh redajte prvo sloj tjestenine, pa bešamel sosa, pa sos od mesa i tako dok ne napunite tepsiju.
Zadnji sloj treba biti tijesto sa bešamelom preko.
Na kraju stavite parmezan, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok lasagne ne porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar