Oblande sa krem bananicama i zele bombonima
Sastojci za svetlije rolovane oblande:
- 500 gr mlevenog keksa
- 200 gr soka od pomorandze
- 250 gr margarina
- 350 gr secera
- 200 gr mlevenih oraha
- oblande
- krem bananice
- zele bombone
Margarin otopiti na tihoj vatri, a zatim dodati i ostale sastojke. Listove oblandi nakvasiti mokrom krpom toliko da mogu da se saviju. Oblande namazati filom, i na siru stranu redjati po zelji i ukusu krem bananice i zele bombone. Urolati i ostaviti na hladnom mestu da prenoci pa sutradan seci i posluziti kolacice.
Sastojci za tamnije rolovane oblande:
- 500 gr mlevenog keksa
- 200 gr soka od pomorandze
- 250 gr margarina
- 350 gr kristal secera
- 200 gr mlevenih oraha
- 200 gr cokolade za kuvanje
Margarin otopiti na tihoj vatri, a zatim dodati i ostale sastojke, s tim sto cokoladu lagano otopimo na maloj kockici margarina pa tako topljenu dodajemo u ostale sastojke. Listove oblandi nakvasiti mokrom krpom toliko da mogu da se saviju. Oblande namazati filom, i na siru stranu redjati po zelji i ukusu krem bananice, zele bombone ili coko penaste mede. Urolati i ostaviti na hladnom mestu da prenoci, pa sutradan seci i posluziti kolacice.
Ravne oblande sastojci i priprema:
600 gr secera, 4 jaja i 250 ml mleka izmesati i kuvati do kljucanja. Zatim smanjiti temperaturu ringle i dodati 250 gr margarina. Lagano mesati, pa kad se margarin istopi dodati 200 gr cokolade. Kada je sve dobro sjedinjeno skloniti sa ringle pa dodati 300 gr mlevenog keksa, 1 supenu kasiku ruma, 1 vanilin secer i 200 gr mlevenih oraha. Sve dobro izmesati, prohladiti i filovati oblande.
Napomena: Ukoliko zelite posnu verziju ovih kolaca prilagodite sastojke tj. upotrebite posni Dijavit margarin, posni keks, posnu tamnu cokoladu itd….
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar