nedjelja, 10. svibnja 2015.

Oblande sa krem bananicama i zele bombonima

Oblande sa krem bananicama i zele bombonima


Sastojci za svetlije rolovane oblande:oblande sa krem bananicama Oblande sa krem bananicama i zele bombonima
  • 500 gr mlevenog keksa
  • 200 gr soka od pomorandze
  • 250 gr margarina
  • 350 gr secera
  • 200 gr mlevenih oraha
  • oblande
  • krem bananice
  • zele bombone
Priprema:
Margarin otopiti na tihoj vatri, a zatim dodati i ostale sastojke. Listove oblandi nakvasiti mokrom krpom toliko da mogu da se saviju. Oblande namazati filom, i na siru stranu redjati po zelji i ukusu krem bananice i zele bombone. Urolati i ostaviti na hladnom mestu da prenoci pa sutradan seci i posluziti kolacice.
Sastojci za tamnije rolovane oblande:
  • 500 gr mlevenog keksa
  • 200 gr soka od pomorandze
  • 250 gr margarina
  • 350 gr kristal secera
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 200 gr cokolade za kuvanje
Priprema:
Margarin otopiti na tihoj vatri, a zatim dodati i ostale sastojke, s tim sto cokoladu lagano otopimo na maloj kockici margarina pa tako topljenu dodajemo u ostale sastojke. Listove oblandi nakvasiti mokrom krpom toliko da mogu da se saviju. Oblande namazati filom, i na siru stranu redjati po zelji i ukusu krem bananice, zele bombone ili coko penaste mede. Urolati i ostaviti na hladnom mestu da prenoci, pa sutradan seci i posluziti kolacice.
Ravne oblande sastojci i priprema:
600 gr secera, 4 jaja i 250 ml mleka izmesati i kuvati do kljucanja. Zatim smanjiti temperaturu ringle i dodati 250 gr margarina. Lagano mesati, pa kad se margarin istopi dodati 200 gr cokolade. Kada je sve dobro sjedinjeno skloniti sa ringle pa dodati 300 gr mlevenog keksa, 1 supenu kasiku ruma, 1 vanilin secer i 200 gr mlevenih oraha. Sve dobro izmesati, prohladiti i filovati oblande.
Napomena: Ukoliko zelite posnu verziju ovih kolaca prilagodite sastojke tj. upotrebite posni Dijavit margarin, posni keks, posnu tamnu cokoladu itd….
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova