ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Pohovani sladoled


Ljetne poslastice: Pohovani sladoled





Pohovani sladoled je poslastica koja je jako zaintrigirala sve sladokusce. Većina nas je vjerojatno mislila da je u pitanju neki kulinarski trik. U neku ruku i jeste, ali ne tako kompliciran. Sve što trebate je dobar zamrzivač, friteza i malo vještine.
Potrebni sastojci:
- Za masu za pohanje: brašno, jaja, mlijeko, orah.
- Sladoled po izboru.
- Topljena čokolada za dekoraciju ili voćni preljev.
sladoled Ljetne poslastice: Pohani sladoled
Okus koji otapa srca sladokusaca
Priprema:
Zamrznite sladoled na što nižoj temperaturi. Spremite masu za pohanje, umutite jaja, brašno i mlijeko (kao smjesu za palačinke samo gušće). Napominjemo da količina mase ovisi od količine sladoleda koji želite ispohujete. Zagrijte ulje u fritezi do maksimuma. Nakon toga, žlicom izvadite kuglu sladoleda, dobro je uvaljajte u orahe, a zatim u smjesu za pohanje. Zatim je ubacite u fritezu, samo par sekundi da se uhvati korica, odnosno pohod isprži, a sredina ostane ledeno hladna. Prelijte čokoladom ili dekorirajte voćem, po ukusu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova