Peršin
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje0888SoBXG0EEjLBZPrU-7ajcK2KOMQ0b-D2hQFgSa2Pkqa4q_tEjj3fTAxKnH571yoeXxrRxbU0eaOSan-1xdmVSP-8b1EgktodB9xjEsO3XASZiHGlKrh_zuFVCZ1MzHHoyf15XbJNU/s1600/thumb460_56055_60877257-persin-zacin-c-vitamin.jpg)
Ramizine recept je sasvim jednostavan. U ključalu vodu (oko litar) dodajte 5 velikih žlica isjeckanog peršina. Tekućina pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procijediti ili piti zajedno sa isjeckanim peršinom.
- Za čaj od peršuna sam se odlučila zbog problema s bubrezima. Svi savjetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osjetila poboljšanje, ali tekućina je ostajala u tijelu. Odlučila sam uvin čaj zamijeniti sa peršunovim, te tako došla do svojih rezultata. Sada sama sušim peršin koji namjeravam koristitii ubuduće - povjerila nam je Ramiza.
Izlučivanje tekućine iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari. Za peršin je znanstveno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans. Konzumiranje čaja od peršina je preporučljivo, ali nikako ne smijete pretjerivati s ovim čajem. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan.
Peršin je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lijek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se vjerovalo, da grickanje listića peršina poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti. Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lijek.
http://prirodni-lijek.blogspot.com/
Nema komentara:
Objavi komentar