KOLAČ "DUNAVSKI VALOVI"
Dunavski valovi
- TIJESTO
- 3 jaja
- 10 žlica šećera u prahu
- 15 žlica ulja
- 15 žlica mlijeka
- 15 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- VOĆNI PRELJEV
- 1 kompot od višanja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice ruma
- KREMA
- 5 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 20 dag margarina
- 15 dag šećera u prahu
- GLAZURA
- 10 dag čokolade
- 2 žlice šećera
- 6 dag margarina
Priprema kolača - Dunavski valovi
- Za tijesto istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodavajte šećer, žumanjke, ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Smjesu podijelite u dva dijela iu jedan dodajte kakao.
- Smjesu bez kakaa ulijte u lim za pečenje obložen pek papirom. Pecite desetak minuta.
- Izvadite iz pećnice i na tijesto složite višnje iz kompota pa prelijte smeđom biskvitnom smjesom. Kolač vratite u pećnicu i pecite ga do kraja.
- Za pripremu voćnog preljeva pola soka iz kompota pomiješajte s rumom i šećerom.
- Kad je kolač pečen i još vruć prelijte ga s voćnim preljevom i ostavite da se ohladi.
- Za pripremu kreme skuhajte puding u mlijeku i ohladite. Dodajte pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu. Kremom premažite ohlađeni kolač.
- Za pripremu glazure čokoladu, šećer i vodu rastopite na prai, dodajte margarin i prelijte kolač.
- Dunavski valovi su pripremljeni i spremni za uživanje. U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar