KOLAČ KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA. ODUŠEVIT ĆETE SE NJEGOVOM LJEPOTOM !
- TIJESTO
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag brašna
- NARANČASTA KREMA
- 1 l soka od naranče
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica šećera
- petit beurre
- BIJELA KREMA
- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 5 dl mlijeka
- 25 dag margarina
- GLAZURA
- 10 dag čokolade
- 7 dag margarina
Priprema - Lambada kolač
- Za pripremu tijesta pjenasto umutite žumanjke sa šećerom pa onda postupno dodavajte brašno. Dobro promiješajte pa na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvitno tijesto.
- Za pripremu narančaste kreme pripravite puding od vanilije u narančinom soku s dodanim šećerom. Dok je narančina krema još vruća njome prelijte pečeni biskvit. Na nju složite petit beurre kekse prethodno namočene u mlijeku. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Za pripremu bijele kreme umutite šećer i brašno s malo mlijeka pa ukuhajte u preostalom mlijeku. Pjenasto izradite margarin pa ga dodajte u ohlađenu smjesu.
- Bijelu kremu nalijte na narančastu kremu ohlađenog biskvita.
- Za pripremu glazure čokoladu i margarin rastopite na laganoj vatri. Njome prelijte lambada kolač.
- Nakon što se čokoladna glazura ohladila lambada kolač je spreman za serviranje. U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar