Zeleni kolač


kolač s grožđem Zeleni kolač
















Sastojci:
Tijesto:
  • 60 gr. putera
  • 2 žlice smeđe secera
  • 100 gr. brasna
  • 50 gr. mljeveni oraha
Fil:
  • Grozdje
  • želatin
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice soka od limuna
  • 400 ml. vode
Priprema:
Maslac omekšati na sobnoj temperaturi.
Dodat puteru sve navedene sastojke za tijesto i zamjesit rukom.
Oblikovat tijesto u loptu pa rasporedit po kalupu za kolače.
Tijesto bude malo tvrdje morate dobro ivice prstima pritisnit uz zidove kalupa.

Peci na 200 C oko 15 minuta.

Vodu, limunov sok i med stavit na pec i zagrijat toliko dok med nebude fino otopljen.
Maket vodu sa peci i ostavit da ohladi.
Kad se voda ohladila dodavat pomalo u zelatin u prahu i mjesat.
Peceni biskvit namazat puterom ili s malo ulja.
Grozdje prepolovit i redat preko biskvita.
Pa lagano izlit pripremljeni zelatin i stavit u frizider dok se skroz ne ohladi.
Prijatno!