Zeleni kolač
Sastojci:
Tijesto:
- 60 gr. putera
- 2 žlice smeđe secera
- 100 gr. brasna
- 50 gr. mljeveni oraha
- Grozdje
- želatin
- 2 žlice meda
- 2 žlice soka od limuna
- 400 ml. vode
Maslac omekšati na sobnoj temperaturi.
Dodat puteru sve navedene sastojke za tijesto i zamjesit rukom.
Oblikovat tijesto u loptu pa rasporedit po kalupu za kolače.
Tijesto bude malo tvrdje morate dobro ivice prstima pritisnit uz zidove kalupa.
Peci na 200 C oko 15 minuta.
Vodu, limunov sok i med stavit na pec i zagrijat toliko dok med nebude fino otopljen.
Maket vodu sa peci i ostavit da ohladi.
Kad se voda ohladila dodavat pomalo u zelatin u prahu i mjesat.
Peceni biskvit namazat puterom ili s malo ulja.
Grozdje prepolovit i redat preko biskvita.
Pa lagano izlit pripremljeni zelatin i stavit u frizider dok se skroz ne ohladi.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar