KRALJEVSKI KOLAČ KOJI NE ZAHTIJEVA PUNO VREMENA DA SE NAPRAVI
- TIJESTO
- 50 g ušećerene limunove korice
- 100 g oguljenih badema
- 200 g grožđica
- 300 g brašna
- 250 g omekšanog maslaca
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 100 g škrobnog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 4 žlice ruma
- ZA KALUP
- maslac
- mrvice
Recept za Kraljevski kolač
Tijesto za kraljevski kolač
- Oguljene bademe ušećerene limunove korice nasjeckajte. Grožđice operite u toploj vodi pa ih dobro ocijedite i pobrašnite.
- Maslac miješajte sa šećerom dok ne dobijete pjenušavu smjesu, a zatim dodavajte jedno po jedno jaje i izmješajte.
- Smjesi tada dodajte prašak za pecivo, brašno, škrobno brašno, rum, nasjeckane limunove korice, oguljene nasjeckane bademe i grožđice i sve dobro izmješajte.
Kalup
- Duguljasti kalup za tijesto dužine 30 cm namažite maslacem i pospite mrvicama. Tijesto za kraljevski kolač položite u kalup i lijepo mu izravnajte površinu.
Pečenje kraljevskog kolača
- Pećnicu prethodno zagrijte na 190 ° C. Tijesto za kraljevski kolač pecite oko 80 minuta (vrijeme pečenja prilagoditi vlastitoj pećnici).
- Pred kraj pečenja kolač pokrijte pek papirom ili aluminijskom folijom kako mu površina ne bi zagorila.
Posluživanje
- Ispečeni kolač ostavite da se sasvim ohladi na sobnoj temperaturi. Kraljevski kolač je gotov i spreman za rezanje i posluživanje. U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar