• 8 jaja
  • 200 grama šećera
  • 1 dl ulja
  • 700 grama čokolade za kuhanje
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 0,5 l vrhnja za šlag.

Postupak

  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka i miješajte ih mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag.
  • U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi dodajte ulje i prašak za pecivo te sve zajedno dobro izmiksajte.
  • 300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite u šerpi, na vrlo laganoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila, dodajte je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.
  • U smjesu dodajte i šlag od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte, ali ručno. Dobivenu smjesu ulijte u kalup i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
  • Vrhnje za šlag naspite u zdjelu te u nju odmah dodajte 400 grama komadića čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
  • Dobivenu kremu prelijte po biskvitu. Po površini gusto posipajte kakao u prahu i vaša je torta spremna. Prijatno!
Savjeti
  • Torta bi se po receptu trebala jesti potpuno hladna pa je najbolje da je napravite dan ranije i ostavite preko noći u hladnjaku.
  • Ako se biskvit previše podigne, čim ga izvadite iz pećnice žlicom ga po cijeloj širini lagano potisnite, dok se ne spusti.