petak, 12. lipnja 2015.

MAGIČNA sjemenka "KOJA LIJEČI RAK DEBELOG CRIJEVA: ČINI ČUDA UNUTAR NAŠEG ORGANIZMA!

MAGIČNA sjemenke "KOJA LIJEČI RAK DEBELOG CRIJEVA: ČINI ČUDA UNUTAR NAŠEG ORGANIZMA!



Iako ste tek odnedavno čuli za njega ono postoji već nekoliko tisuća godina. Sjeme je zbog svoje vrijednosti čak korišteno i kao valuta. Chia Sjeme sadrži omega masti, proteine, antioksidan i dijetalna vlakna. Ima blagu aromu oraha, a pošto upijaju tekućinu, idealno je za hidrataciju i osjećaj sitosti koji će trajati satima! Maje i Inke su se s poštovanjem odnosile prema ovom malom ali hranljiviom sjemenu. Zapravo 'Chia' je riječ Maja koja znači "snaga". Naći ćete mnogo snage u Chia sjemenkama, koje sadrže pregršt hranjivih tvari. Chia Sjeme je odličan izvor zdravih esencijalnih masnih kiselina - sadrži osam puta više omega- 3 masnih kiselina od lososa! Chia sjeme sadrži i Omega 6 masne kiseline, antioksidanse (samo jedan gram Chia sjemena bogatiji je antioksidantima čak četiri puta više od svježih borovnica) i proteine ​​koji su itekako bitni za Vaše zdravlje. Studije su pokazale da konzumiranje chia sjemena također utječe na zdravlje kose i noktiju shodno činjenici da je chia veliki izvor proteina (20%). Chia sjemenke su također izvor najlakše probavljivih biljnih proteina, odličan su izvor dijetalnih vlakana, bogate su vitamina, mineralima, aminokiselinama, i antioksidantima. Chia sjeme je odlično za regeneraciju kože, ali i sagorijevanje masti, jača organizam i pozitivno utječe na probavne organe.














Nutricionisti se slažu da je chia sjeme jedno od najboljih koje možete konzumirati ukoliko se osjećate slabo, bez energije, jer utuče na rad mišića i oslobađa energiju u vašem tijelu pa ga često koriste sportaši. Ovo sjeme sadrži i 37% prehrambrenih vlakana koji potiču rad crijeva. Dijeta, odnosno striktna prehrana bazirana na konzumiranju ovog sjemena se pokazala sjajnom u liječenju raka debelog crijeva, kao i prevencija od raka. Chia ima superiornu sposobnosti hidratacije, proteine ​​i vlakna koji ce održati osjećaj sitosti i zadovoljstva organizma satima. Konzumiranje chia sjemenki utječe na smanjenje apetita, ubrzava rad metabolizma, i aktivira glukogen koji je i te kako bitan za sagorijevanje masti.






KAKO KORISTITI OVU magičnom sjemenke?

Sjemenke se odlično mogu upotrijebiti pri pripremi zdravog ručka ili užine. Dodajte ih u salatu kako bi povisili unos bjelančevina. U žitarice kao što su smeđa riža, quinoa, amarant ili proso, dodajte chia sjemenke na kraju kuhanja i dobro promiješajte. Koristite ih u juhama, mesnim okruglicama ili kao smjesu za pohanje piletine i ribe - umjesto krušnih mrvica. Za desert tu je puding od chia sjemenki. Pomiješajte sjemenke s kokosovim ili bademovim mlijekom pa dodajte nešto od predloženog: sušeni kokos, borovnice, orahe, malinu , mljeveni badem, kakao, naribanu jabuku, mljeveni pistacio, šipak ili brusnicu. Napravite svoj ​​vlastiti miks koji zajedno sa smjesom ostavite u hladnjaku 10 minuta i zapamtite, na koji god način odlučite dodati chia sjemenke u vaš obroke, zasigurno će ih oplemeniti.







Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova