• BISKVIT
  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • KREMA
  • 1,5 l mlijeka
  • 150 g šećera
  • 8 žlica gustina
  • 2 žlice brašna
  • 1 vanilija šećer
  • 150 g margarina
  • 3 žlice kakaa

Recept za ledenu tortu

Priprema biskvita

  • Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.
  • Električnim mikserom mutite jaja sa šećerom pa dodajte maslac i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  • Sve dobro izmiješajte pa smjesi dodajte istopljenu čokoladu za kuhanje.
  • Lim za pečenje obložite pek papirom iu njega izlitjte smjesu za biskvit.
  • Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 25 - 30 minuta.

Priprema kreme

  • U 2 dl mlijeka zamutite gustin s brašnom i pripazite da nema grudica.
  • Preostalom mlijeku dodajte šećer i zagrijavajte do vrenja.
  • U zagrijano mlijeko ulijte smjesu s gustoćom uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
  • Margarin sobne temperature izradite električnim mikserom s vanilin šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu.
  • U jednu trećinu kreme dodajte kakao.

Slaganje ledene torte

  • Dobiveni biskvit prepoloviti na 2 dijela.
  • Na podlogu za torte stavite prerezani biskvita i premažite svijetlom kremom.
  • Na kremu položite drugu polovicu biskvita o premažite tamnom kremom.
  • Staviti na hlađenje i prije serviranja ukrasiti po želji