subota, 20. lipnja 2015.

Tonula je sa konjem u blato, a kasnije se desilo nešto što je rasplakalo planetu!


Dok je jahala sa svojom kćerkom na omiljenim ljubimcima, konjima, i uživala u čarima prirode, Nicole Graham nije mogla ni pomisliti što će joj se dogoditi. Najednom jedan od konja, Avalon, počeo tonuti u živo blato, deminetar po decimetar, a uplašena Nicole našla se u šoku.
konj-spašavanje
Brzo je priskočila u pomoć jadnoj životinji, ali sudbina je počinjala biti nemila. Konju je samo glava ostala iznad površine blata.

Nicole ga je onda uzela i glavu i tako držala puna tri sata.
"Upali smo u blato i išli smo samo ka dolje. Blato je bilo posvuda i svaki put kada bih pokušala se pomjerim ono bi me povuklo nadolje. Nije nas puštalo", rekla je Nicole kada se našla na čvrstom tlu.
Ubrzo su došli spasioci i pomogli jadnoj životinji.
Spasioci koji su došli na lice mjesta nisu sami mogli izvući konja već su morali angažirati i traktor lokalnog farmera. Pošto je nekoliko trenutaka bilo neizvjesno da li će i traktor uspjeti, iznad plaže je kružio spasilački helikopter kao posljednja nada da se životinja spasi.
Veterinari su konja morali uspavaju kako bi prestao pružati otpor blatu, i tako samo tone, dok ga traktor izvlači.
"Bila je to utrka s plimom, koju smo na svu sreću dobili", rekao je član spasilačkog tima.
Prema njegovim riječima većina konja koja se nađe u ovakvoj situaciji ne uspije da se izvuče, a Avalon svoj život duguje vlasnici koja je riskirala svoj život da bi ga spasila.

Izvor: novi.ba 

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova