srijeda, 3. lipnja 2015.

Trobojna kokos pita

Trobojna kokos pita lako
 
  • Sastojci 
svijetli dio:
  • 5   bjelanjaka
  • 200 g   šećera u prahu
  • 1   žlica octa
  • 180 g   kokosa
  • 2   žlice brašna
Za žuti dio:
  •  žumanaca
  • 180 g   šećera u prahu
  • 1   kesica vanilije

Za tamne kore:
  • 200 g  maslaca ili margarina
  • 150 g  šećera
  • 1  kesica vanilin šećera
  • 1  jaje
  • 2  žlice kakaoa
  • 400 g  brašna
  • 1  žličica praška za pecivo
  • 1  žlica kiselog vrhnja
 



Priprema

10  osoba 80  min


Napraviti tijesto za tamne kore. U posudu staviti isjeckan na kocke maslac ili margarin, dodati brašno i mijesiti rukama dok puer ne upije brašno, dodati 1 jaje, 150 gr šećera, 1 vanilin šećer, kakao, kiselo vrhnje i prašak za pecivo. Sve dobro rukom umijesiti da dobijemo kuglu tijesta koju ostavimo u hladnjaku da stane 1 sat. odstajalo tijesto podijeliti na 2 dijela. Oba dijela razvaljati na papir za pečenje veličine 20x30 cm. Bijeli dio kolača. Umutiti 5 bjelanjaka dodati 200 gr šećera u prahu, 1 kašiku octa i na kraju dodati 180 gr kokosa i 2 žlice brašna. Jednu polovicu tijesta razvaljanu na papiru izbockati vilicom i staviti u pleh veličine 20x30 cm, preko kore rasporediti svjetlu masu od bjelanjaka. Preko bjelanjaka staviti drugu razvaljanu koru na papiru, izbockanu. Pažljivo prevrnuti na bjelanca, gore da dodje papir koji pažljivo odlijepiti. Peći na 170 stupnjeva 25 minuta. Za to vrijeme napraviti žuti dio kolača. Umutiti 5 žumanaca sa 180 gr šećera u prahu i 1 vanilin šećerom. Kolač kad se ispeče, premazati sa umućenom masom od žumanaca, vratiti u isključenu toplu pećnicu i sušiti 5 minuta pa izvaditi kolač. Dobro da se ohladi i rezati na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova