Medenjaci (osnovni recept)
Sastojci:![medenjaci medenjaci2 Medenjaci (osnovni recept)](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tNaC0PTDk9_mI7TQy9aoUfDErGuuyL__J0sciUpEL6pA1vOe5xnw2XVaPYiynf37p_BStvd6PDAVa1yekMVnwQcGwXObODXmw_rmklIWqyCvJKhpcgFViE3KQBEgqpDI_1Gfw=s0-d)
Od sastojaka izradite glatko testo, prekrijte celofanom i ostavite da se odmara dva dana u frizideru.
Zatim ga na pobrasnjenoj dasci razvijte na 3-4 mm debljine i isecite modlama razlicitih oblika.
Stavljajte na podmazan pleh, premazite jajetom umucenim sa malo vode ili mleka.
Pecite u dobro zagrejanoj pecnici.
Glazuru mutite od belanca i nekoliko puta prosejanog prah secera, sve dok ne bude lepo bela i gusta (oko 15-20 minuta). Na kraju dodajte nekoliko kapi limunovog soka i 1 kasicicu gustina. Glazuru mozete da bojite bojama za kolace. Sipam je u kesu za zamrzivac i u uglu otvorim sasvim mali otvor pa ukrasavam medenjake.
Prijatno!
- 400 g obicnog mekog brasna
- 140 g prah secera
- 60 g margarina
- 2 jajeta
- 2 supene kasike tecnog meda
- 1 ravna kasicica sode bikarbone
- 1 kafena kasicica mesanih mlevenih zacina za medenjake (karanfilic, cimet, anis…)
- 160-200 g prosejanog prah secera
- 1 belance
- sok 1 limuna
- 1 kafena kasicica gustina
Od sastojaka izradite glatko testo, prekrijte celofanom i ostavite da se odmara dva dana u frizideru.
Zatim ga na pobrasnjenoj dasci razvijte na 3-4 mm debljine i isecite modlama razlicitih oblika.
Stavljajte na podmazan pleh, premazite jajetom umucenim sa malo vode ili mleka.
Pecite u dobro zagrejanoj pecnici.
Glazuru mutite od belanca i nekoliko puta prosejanog prah secera, sve dok ne bude lepo bela i gusta (oko 15-20 minuta). Na kraju dodajte nekoliko kapi limunovog soka i 1 kasicicu gustina. Glazuru mozete da bojite bojama za kolace. Sipam je u kesu za zamrzivac i u uglu otvorim sasvim mali otvor pa ukrasavam medenjake.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar