srijeda, 8. srpnja 2015.

Isprobajte umak od piletine i šampinjona i poslužite uz rižu ili tjesteninu

Piletina u krem umaku s gljivama

  • 2 osobe
  • 40 min

Sastojci

2 osobe

Priprema

  1. 1.
    Piletinu izrezat na medaljončiće, pa popržit kratko na maslu.
  2. 2.
    Dodat narezane gljive, poklopit i nek se sve skupa malo propirja. Otklopit nakon 5min.
  3. 3.
    Kad tekućina od gljiva skoro ispari dodat sol, papar, vegetu, malo bijelog vina(po želji) i peršin.
  4. 4.
    Pri samom kraju uliti vrhnje za kuhanje i parmezan, promiješati, kad provrije skinuti s vatre.

Posluživanje

Možete poslužiti samo, a može i uz rižu ili tjesteninu. Rashlađeno bijelo vino paše uz ovo jelo. Dobar tek!


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova