Coko-limun snite
Priprema
Sastojci
biskvit
- 125 grama
- 100 grama
- 2
- 150 grama
- 2 zlice
- 1 ravna zlicica
- 180 ml čvrstog jogurta
- 1 zlica
krema od limuna
- 2 manja
- 100 grama
- 50 grama
- 1 limun / sok i ribana korica
- 100 ml tucenog slatkog vrhnja
- 3 lista
krema od cokolade
- 250 grama tamne cokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
- 50 grama
- 150 ml tucenog slatkog vrhnja
- 1 slag-fix
- Težina:
-
Biskvit
- 1 Pjenasto izraditi maslac i secer, dodati jaja i miksati da dobijete gustu kremu.
- 2 Pomijesati suhe sastojke i dodavati ih naizmjenice s jogurtom i zlicom marmelade.
- 3 Peci u limu veličine 30 × 40 cm.
- 4 Ohladiti biskvit i isjeci ga u tri jednake trake.
-
Krema od limuna
- 1 Na pari sa zicom mjesati jaja, secer, sok i koricu od limuna i maslac, dok se ne pocne zgusnjavati u kremu. To ide dosta brzo.
- 2 Skinuti s pare i dodati zelatinu koja je bila namočena u hladnoj vodi.
- 3 Kremu uz mijesanje ohladiti dok ne pocne lagano zelirati, ali ne smije biti skroz želatinasto, jer se nece sjediniti sa vrhnjem u glatku kremu. Ostale bi grudice.
- 4 Njezno umijesati tuceno slatko vrhnje.
-
Krema od cokolade
- 1 Zakuhati 150 ml slatkog vrhnja. Skinuti sa temperature i dodati na kockice iskidanu cokoladu.
- 2 Mijesati dok se cokolada ne rastopi.
- 3 Kad se krema pocne zgusnjavati odvojiti 2 vrhom pune zlice i pomijesati s maslacem. Ta masa ce vam sluziti za preljev.
- 4 U ostatak ohladjene kreme dodati 150 ml tučenog slatkog vrhnja koji ste izmiksali sa slag-fixom.
-
Postupak slaganja kolaca
- Na tacnu staviti jednu traku biskvita. Na to podijeliti polovinu cokoladne kreme. Na kremu metnuti drugu traku biskvita. Na njega namazati limun kremu. Na tu kremu dolazi treca traka i druga polovica cokoladne kreme.
Dio kreme u koji ste stavili maslac malo samo ugrijati i preliti preko zadnjeg sloja kreme.
Recept je sa neta uz neke male izmjene. - 2014/4/2Sandrine je nekoliko puta pravila ovu tortu i to u različitim veličinama. Zato dopisujem, jer cesto dobijem pitanja za mjere za tortu. Evo Sandrininih mjera koje smo ona i ja zajedno iskemijali .:Za tortu od 26 cm: Biskvit: 1,5 mjera, krema: dupla mjera.A kolicina sastojaka koja je navedena u receptu dostatna je za jednu tortu promjera 18-20 cm.
Nema komentara:
Objavi komentar