utorak, 21. travnja 2015.

ČOKOLADNI MAFINI SA GANACHE KREMOM

ČOKOLADNI MAFINI SA GANACHE KREMOM

čokoladni mafini
Moram priznati da nemam baš iskustva sa mafinima, ali došli su i oni na red za isprobavanje. Ova varijanta koju sam izabrala odlično se nadopunjava, biskvit od čokolade i ganaž krema jednostavno u kompletu pričaju jednu lijepu čokoladnu priču. Zgodno mi je što sam prije stavljanja kreme dio mafina iskoristila za dekoraciju sa tičinom, sa kojom sam se zahvalila svojim facebook fanovima za jubilarnih 10.000 lajkova. Pošto su mafini ukusniji sa ganaž kremom, samo sam skinula plahtice od tičina i naknadno stavila kremu. Pošto vidim da postoji dosta mogućnosti sa kombiniranjem raznih mafina, ovo je tek prvi recept od nekoliko koje ću vjerovatno objavljivati. Ovi sastojci su vam dovoljni za 24 komada. Recept za ove čokoladne mafine pronašla sam na Coolinarici.
SASTOJCI
  • MUFFINI:
  • 90 gr kakaa
  • 170 g vruće vode
  • 375 gr brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 250 gr maslaca
  • 350 gr šećera
  • 4 jaja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • GANACHE KREMA:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 gr čokolade za kuhanje

PRIPREMA ČOKOLADNIH MAFINA

1. Prvo pomiješajte kakao i vruću vodu.
2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
3. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi.
4. Kada dobijete jednoličnu smjesu, skinite sa pare i miješajte mikserom dok se ne ohladi.
maslac i šećer
5. Kada se ohladi (5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje.
6. Zatim dodajte mješavinu vode i kakaa te dobro izmješajte.
7. Nastavite polako dodavati suhe sastojke.
8. Na kraju dodajte kiselo vrhnje.
smjesa za muffine
9. U kalup za muffine postavite košarice za muffine, te ulijevajte smjesu do ¾ visine.
košarice za muffine
10. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
ispečeni muffini
11. Ostavite da se potpuno ohlade.

PRIPREMA GANAŽ KREME

1. U lončiću na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do vrenja (ne smije prokuhati).
2. U posebnoj posudi izlomite čokoladu.
3. Vrhnje prelijte preko čokolade i polako miješajte dok se čokolada dobro ne rastopi.
ganaž krema
4. Kada se prohladi, možete staviti i u frižider na oko 2 sata da se krema stvrdne, da bi mogli ukrašavati.
5. Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje, namontirajte željeni nastavak i možete ukrasiti svoje muffine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova