ČOKOLADNI MAFINI
Moram priznati da nemam baš iskustva sa mafinima, ali došli su i oni na red za isprobavanje. Ova varijanta koju sam izabrala odlično se nadopunjava, biskvit od čokolade i ganaž krema jednostavno u kompletu pričaju jednu lijepu čokoladnu priču. Zgodno mi je što sam prije stavljanja kreme dio mafina iskoristila za dekoraciju sa tičinom, sa kojom sam se zahvalila svojim facebook fanovima za jubilarnih 10.000 lajkova. Pošto su mafini ukusniji sa ganaž kremom, samo sam skinula plahtice od tičina i naknadno stavila kremu. Pošto vidim da postoji dosta mogućnosti sa kombiniranjem raznih mafina, ovo je tek prvi recept od nekoliko koje ću vjerovatno objavljivati. Ovi sastojci su vam dovoljni za 24 komada. Recept za ove čokoladne mafine pronašla sam na Coolinarici.
PRIPREMA MAFINA:
1. Prvo pomiješajte kakao i vruću vodu.
2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
3. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi.
4. Kada dobijete jednoličnu smjesu, skinite sa pare i miješajte mikserom dok se ne ohladi.
1. Prvo pomiješajte kakao i vruću vodu.
2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
3. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi.
4. Kada dobijete jednoličnu smjesu, skinite sa pare i miješajte mikserom dok se ne ohladi.
5. Kada se ohladi (5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje.
6. Zatim dodajte mješavinu vode i kakaa te dobro izmješajte.
7. Nastavite polako dodavati suhe sastojke.
8. Na kraju dodajte kiselo vrhnje.
6. Zatim dodajte mješavinu vode i kakaa te dobro izmješajte.
7. Nastavite polako dodavati suhe sastojke.
8. Na kraju dodajte kiselo vrhnje.
9. U kalup za muffine postavite košarice za muffine, te ulijevajte smjesu do ¾ visine.
10. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
11. Ostavite da se potpuno ohlade.
PRIPREMA GANAŽ KREME:
1. U lončiću na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do vrenja (ne smije prokuhati).
2. U posebnoj posudi izlomite čokoladu.
3. Vrhnje prelijte preko čokolade i polako miješajte dok se čokolada dobro ne rastopi.
1. U lončiću na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do vrenja (ne smije prokuhati).
2. U posebnoj posudi izlomite čokoladu.
3. Vrhnje prelijte preko čokolade i polako miješajte dok se čokolada dobro ne rastopi.
4. Kada se prohladi, možete staviti i u frižider na oko 2 sata da se krema stvrdne, da bi mogli ukrašavati.
5. Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje, namontirajte željeni nastavak i možete ukrasiti svoje muffine.
5. Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje, namontirajte željeni nastavak i možete ukrasiti svoje muffine.
Nema komentara:
Objavi komentar