Vrijeme pripreme
do 60 min
1
zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
1 Odvojite bjelanjke od žumanjaka.2 Miksajte bjelanjke pa prije kraja polako dodajte pola količine šećera (175 grama).
3 Stavite 550 mililitara mlijeka da zakuha.
4 Izmiksajte žumanjke s ostatkom šećera te dodajte brašno i ostatak mlijeka (200 ml).
5 Kad mlijeko zakuha, maknite ga s vatre i ulijte smjesu sa žumanjcima. Stalno miješajte. Stalno miješajte.
6 Vratite na vatru, neprestano miješajte i, kad zakuha, kuhajte još dvije-tri minute.
7 U toplu kremu oprezno kuhačom umiješajte bjelanjke.
8 Ispecite dva lista lisnatog tijesta veličine lima.
9 U lim stavite jedan ispečeni list, izlijte kremu i poravnajte. Stavite šlag po kremi.
10 Drugi ispečeni list izrežite na kockice, cca 4x6 komada (ukupno 24 komada). Stavite je na šlag te pospite šećerom u prahu. Poslužite hladno.
Izvor:
Uskrsna kuharica 24sata
Nema komentara:
Objavi komentar