subota, 25. travnja 2015.

Kroketi s jabukama i cimetom



Kroketi s jabukama i cimetom

Vrijeme pripreme do 45 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Priprema

1
Umiješajte brašno, krupicu, žličicu suhog di-go kvasca za kolače, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto.
2
Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta.
3
Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire.
4
Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane.
5
U ugrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
6
Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova