MEDENA KATA
Nakon što sam napravila veću količinu kolača, odlučila sam se najprije objaviti recept za Medenu katu. Kada sam razmišljala što bi sve pravila i kako bi koji izgledao na tanjuru među mnoštvom kolača ovaj mi se odlično uklopio, jer je nekako drugačiji. Nakon što odstoji dobije svoju mekoću, a glavnu ulogu u guštanje ima pekmez koji daje nešto posebno. Recept sam pronašla na Coolinarici i mogu reći da sam zadovoljna. Ukoliko se odlučite praviti ga, vjerujem da nećete požaliti. Kore nisam baš pedantno izvukla, jer sam bila u stisci s vremenom što mi zasmeta kada ih gledam, ali drugi puta bit će bolje :)
SASTOJCI
- KORE:
- 2 jaja
- 4 dkg margarina
- 2 žlice meda
- 3 žlice mlijeka
- 15 dkg šećera
- 45 dkg brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- KREMA:
- 3 dcl mlijeka
- 3 žlice oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
- 20 dkg margarina
- 20 dkg šećera u prahu
- PREMAZ:
- pekmez od šljiva (može brusnica, borovnica)
KORE SA MEDOM
1. Margarin, 1 jaje, med, mlijeko i šećer zagrijte na laganoj vatri da se rastopi.
2. U brašno koje ste prosijali dodajte drugo jaje, sodu bikarbonu i rastopljenu smjesu.
3. Sve dobro izmijesite.
2. U brašno koje ste prosijali dodajte drugo jaje, sodu bikarbonu i rastopljenu smjesu.
3. Sve dobro izmijesite.
4. Na masnom papiru razvucite 4 kore što tanje, moje su bile oko 30 x 22 cm.
5. Koru papirom stavite na prevrnutu tepsiju.
5. Koru papirom stavite na prevrnutu tepsiju.
6. Pecite na 180 stupnjeva oko 7 minuta.
KREMA SA MLIJEKOM
1. Brašno i vanilin šećer pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko ukuhajte izmiješane sastojke.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Izradite margarin sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenom smjesom.
2. U uzavrelo mlijeko ukuhajte izmiješane sastojke.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Izradite margarin sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenom smjesom.
SLAGANJE MEDENE KATE
1. kora - pola kreme
2. kora - pekmez
3. kora - ostatak kreme
4. kora - prije služenja posipati šećer u prahu
2. kora - pekmez
3. kora - ostatak kreme
4. kora - prije služenja posipati šećer u prahu
SAVJET:
1. Ostavite da kolač prenoći u fržidera prije rezanja, jer je potrebno da omekani.
1. Ostavite da kolač prenoći u fržidera prije rezanja, jer je potrebno da omekani.
ww.kolaci.biz
Nema komentara:
Objavi komentar