MEDENJACI SA mirisni DODATKOM
Kako li se samo širio miris medenjaka u mojoj kuhinji dok su se pekli, samo sam čekala da mi pozvoni neki susjed i ponudi se probati fine, mekane kolačiće. Ove medenjake mogu preporučiti, da si nadopunite svoj blagdanski stol, pošto vjerujem da ste u potrazi za dobrim kolačima. Medenjaci ne bi bili Medenjaci bez meda, a ni bez Tradicionalnih dodataka za Medenjake Dr. Oetkera . Prednost im je što ih možete konzumirati odmah nakon pečenja, a ne čekati po par dana da tijesto odstoji, kao u nekim receptima. Oko njih nemate previše posla, zato se slobodno upustite u isprobavanje!
SASTOJCI KOJE ĆETE KORISTITI
TIJESTO:
500 gr brašna
3 jaja
150 gr šećera
150 gr meda
40 gr margarina
1 vrećica Dr. Oetker Tradicionalnih dodataka za Medenjake (već sadrže prašak za pecivo pa ga nije potrebno dodavati!) ½ korice od naranče
500 gr brašna
3 jaja
150 gr šećera
150 gr meda
40 gr margarina
1 vrećica Dr. Oetker Tradicionalnih dodataka za Medenjake (već sadrže prašak za pecivo pa ga nije potrebno dodavati!) ½ korice od naranče
UKRAŠAVANJE:
200 gr čokolade za kuhanje
130 gr margarina
jestive šarene perlice
200 gr čokolade za kuhanje
130 gr margarina
jestive šarene perlice
PRIPREMA TIJESTA ZA medenjake
1. pjenjačom ili vilicom lagano izmiješajte jaja sa šećerom, da se sjedini i ulijte u brašno.
2. Med stavite u neku zdjelicu i na laganoj vatri (držite ga u zraku) miješajte, samo da bi omekšao. Ulijte ga u brašno.
3. Maslac koji ste prethodno istopili i rashladili isto ulijte u brašno.
4. Izribajte na sitno pola naranče.
3. Maslac koji ste prethodno istopili i rashladili isto ulijte u brašno.
4. Izribajte na sitno pola naranče.
5. Dodajte dodatke za medenjake.
6. Sve zajedno dobro sjedinite.
7. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji jedan dan.
8. Površinu lagano pobrašnite i vrlo malo premijesite.
9. Tijesto za medenjake razvaljajte.
10. Vadite željene oblike sa kalupima.
9. Tijesto za medenjake razvaljajte.
10. Vadite željene oblike sa kalupima.
11. Slažite na lim s masnim papirom.
12. Pecite na 200 ° C 7-8 minuta.
13. Ostavite da se ohladi.
UKRAŠAVANJE medenjake SA ČOKOLADOM
1. Čokoladu istopite s margarinom na pari.
2. Ostavite da se samo malo ohladi.
3. Umačite gornji dio medenjaka u čokoladu, a kad ih izvadite malo ih vrtite iznad čokolade, te zatim polegnite na masni papir.
2. Ostavite da se samo malo ohladi.
3. Umačite gornji dio medenjaka u čokoladu, a kad ih izvadite malo ih vrtite iznad čokolade, te zatim polegnite na masni papir.
4. Posipajte šarenim perlicama.
5. Ostavite da se ohlade.
SAVJET:
1. Kad kolačiće budete slagali na tepsiju za pečenje, pripazite da nisu jako blizu, jer će prilikom pečenja malo narasti.
2. Gotove medenjake možete držati u zatvorenoj limenoj kutiji.
1. Kad kolačiće budete slagali na tepsiju za pečenje, pripazite da nisu jako blizu, jer će prilikom pečenja malo narasti.
2. Gotove medenjake možete držati u zatvorenoj limenoj kutiji.
Dr. Oetker tradicionalni dodaci dali su baš poseban okus mojim medenjacima. Više o ovim i drugim dodacima pročitajte ovdje !
Nema komentara:
Objavi komentar