utorak, 21. travnja 2015.

MEDENJACI SA MIRISNI DODATKOM

MEDENJACI SA mirisni DODATKOM

Kako li se samo širio miris medenjaka u mojoj kuhinji dok su se pekli, samo sam čekala da mi pozvoni neki susjed i ponudi se probati fine, mekane kolačiće. Ove medenjake mogu preporučiti, da si nadopunite svoj ​​blagdanski stol, pošto vjerujem da ste u potrazi za dobrim kolačima. Medenjaci ne bi bili Medenjaci bez meda, a ni bez Tradicionalnih dodataka za Medenjake Dr. Oetkera . Prednost im je što ih možete konzumirati odmah nakon pečenja, a ne čekati po par dana da tijesto odstoji, kao u nekim receptima. Oko njih nemate previše posla, zato se slobodno upustite u isprobavanje! 

SASTOJCI KOJE ĆETE KORISTITI

TIJESTO:
500 gr brašna
3 jaja
150 gr šećera
150 gr meda
40 gr margarina
1 vrećica Dr. Oetker Tradicionalnih dodataka za Medenjake (već sadrže prašak za pecivo pa ga nije potrebno dodavati!) ½ korice od naranče  
UKRAŠAVANJE:
200 gr čokolade za kuhanje
130 gr margarina
jestive šarene perlice

PRIPREMA TIJESTA ZA medenjake

1. pjenjačom ili vilicom lagano izmiješajte jaja sa šećerom, da se sjedini i ulijte u brašno.
jaja u brašno
2. Med stavite u neku zdjelicu i na laganoj vatri (držite ga u zraku) miješajte, samo da bi omekšao. Ulijte ga u brašno.
3. Maslac koji ste prethodno istopili i rashladili isto ulijte u brašno.
4. Izribajte na sitno pola naranče.
ribana naranča
5. Dodajte dodatke za medenjake.
dodatak za medenjake
6. Sve zajedno dobro sjedinite.
tamna-smjesa
7. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji jedan dan.
tijesto u foliji
8. Površinu lagano pobrašnite i vrlo malo premijesite.
9. Tijesto za medenjake razvaljajte.
10. Vadite željene oblike sa kalupima.
izrezivači kolačića
11. Slažite na lim s masnim papirom.
kolačići prije pečenja
12. Pecite na 200 ° C 7-8 minuta.
ispečeni kolačići
13. Ostavite da se ohladi.

UKRAŠAVANJE medenjake SA ČOKOLADOM

1. Čokoladu istopite s margarinom na pari.
2. Ostavite da se samo malo ohladi.
3. Umačite gornji dio medenjaka u čokoladu, a kad ih izvadite malo ih vrtite iznad čokolade, te zatim polegnite na masni papir.
umakanje u čokoladu
susenje
4. Posipajte šarenim perlicama.
srebrne i zlatne perlice
5. Ostavite da se ohlade.
SAVJET:
1. Kad kolačiće budete slagali na tepsiju za pečenje, pripazite da nisu jako blizu, jer će prilikom pečenja malo narasti.
2. Gotove medenjake možete držati u zatvorenoj limenoj kutiji.
Dr. Oetker tradicionalni dodaci dali su baš poseban okus mojim medenjacima. Više o ovim i drugim dodacima pročitajte ovdje

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova