NON PLUS ULTRA
SASTOJCI
- Tijesto:
- 28 dkg oštrog brašna
- 25 dkg margarina
- 3 žumanjka
- 5 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
- Pusle:
- 3 bjelanjka
- 20 dkg šećera u prahu
- +
- marmelada za spajanje
IZRADA KOLAČA
1. U jednu veću posudu dodati brašno, margarin, žumanjak, šećer, vanilin šećer i sve dobro izmjesiti.
2. Izvaljati smjesu, odvajati čašicom kružiće i stavljati na tepsiju.
3. Zatim napraviti nadjev od bjelanjaka koji dobro izmutimo i postepeno dodamo šećer u prahu.
4. Stavimo u vrećicu (može od zamrzivača) i tiskamo pusle na krugove koje smo poslagali u tepsiji. Pečemo na 170*c.
5. Ispečene kolačiće dva po dva spajati marmeladom (naravno uzmite vama omiljenu marmeladu…)
2. Izvaljati smjesu, odvajati čašicom kružiće i stavljati na tepsiju.
3. Zatim napraviti nadjev od bjelanjaka koji dobro izmutimo i postepeno dodamo šećer u prahu.
4. Stavimo u vrećicu (može od zamrzivača) i tiskamo pusle na krugove koje smo poslagali u tepsiji. Pečemo na 170*c.
5. Ispečene kolačiće dva po dva spajati marmeladom (naravno uzmite vama omiljenu marmeladu…)
SAVJETI:
1. Kada pravimo kružiće sa čašicom bilo bi dobro pored tijesta imati malo brašna u koje možete umakati čašicu prije svakog kružića da vam se ne lijepe i ne dobiju nepravilan oblik.
2. Kada pravite nadjev (pusle) bitno je dobro izraditi bjelanjak, pa onda polako dodavati šećer u prahu inače nećete dobiti čvrste pusle.
1. Kada pravimo kružiće sa čašicom bilo bi dobro pored tijesta imati malo brašna u koje možete umakati čašicu prije svakog kružića da vam se ne lijepe i ne dobiju nepravilan oblik.
2. Kada pravite nadjev (pusle) bitno je dobro izraditi bjelanjak, pa onda polako dodavati šećer u prahu inače nećete dobiti čvrste pusle.
Nema komentara:
Objavi komentar