Palačinke punjene mljevenim mesom
Ukoliko ste u vječnoj nedoumici što pripremiti za ukusan ručak, a da oduševite sve ukućane ovdje Vam donosimo Mirjanin predivan recept za zapečene palačinke punjene mljevenim mesom.Sastojci:
- palačinke pripremljene prema osnovnom receptu
- 300 gr mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 200 gr gljiva
- 1/2 svježe crvene paprike
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica origana
- 1 žlica crvene paprike u prahu
- sol
- papar
- 2 žlice ulja
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- 3 jaja
Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne ishlapi. Nadjev ohladiti i puniti palačinke. Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30-40 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar