srijeda, 29. travnja 2015.

PRINCES KROFNE ILI PROFITEROLE


PRINCES KROFNE ILI profiterole


2
princes krafne
SASTOJCI
  • KROFNE:
  • 500 ml vode
  • 180 gr svinjske masti
  • prstohvat soli
  • 370 gr brašna
  • 8 jaja
  • FIL:
  • 4 jaja
  • 9 žlica šećera
  • 10 žlica brašna
  • 1 l mlijeka
  • šećer u prahu za posipati

PRIPREMA krafne

1. Vodu, mast i sol stavite kuhati.
2. Kada uzavrije dodajte brašno.
3. Ostavite da se ohladi.
brasno-i-mast
4. U hladno dodavajte jedno po jedno jaje i miksajte spiralnim metlicama.
smjesa-za-krafne
5. U velikoj tepsiji pripremite masni papir.
6. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje (dovoljno da je odrezan samo vrh vrećice).
7. Pravite krofne tako da spiralno napravite dva kruga jedan na drugome, ali primjetila sam da je lijepše kada je gornji krug iste veličine kao donji, ne smeta ako je malo uži, ali nemojte ga puno sužavati.
profiterole
8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 40 minuta, ali ni slučajno otvarati pećnicu.
9. Kada ih izvadite trebaju lijepo stajati ne smiju pasti.
pecene-krafne
10. Kada se ohlade vodoravno ih prerežite i filujte.
punjenje-krofni

FIL ZA PRINCES KROFNE

1. Jaja izradite sa šećerom.
2. Dodajte 2 dcl mlijeka i brašno pa sve sjedinite, ostatak mlijeka zakuhajte.
3. U uzavrelo mlijeko ukuhajte pripremljene sastojke i miješajte dok ne postane gusto.
4. Ostavite da se ohladi.
princes-krema
5. Kada je hladno, filom napunite vrećicu i nanosite između krofni.
Volite li ovakve klasične princes krafne ili sa dodatkom šlaga, čokolade ...?


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova