Rolada punjena porilukom, šunkom i sirom
Rolada od poriluka, šunke i sira je jednostavna za pripremu, a navedene sastojke možete izmjeniti prema vašim željama i ono što se trenutno nalazi pri ruci i u hladnjaku. Ukoliko ne volite pikantne nadjeve. možete koristiti i običan kremasti sir.Sastojci za tijesto:
- 125 g brašna
- 1 žličica soli
- 5 dl mlijeka
- 4 jaja
- malo maslaca
- 2 poriluka
- 1 crvena paprika
- 150 g šunke
- 200 g pikantnog krem sira
Sastojke za tijesto pomiješati i smjesu izliti u pleh za pečenje koji ste prekrili s pekarskim papirom. Staviti u pećnicu zagrijanu na 200ºC na pola sata. U tavi otopiti malo maslaca i dodati sitno narezan poriluk i crvenu papriku. Kada se povrće malo “opusti” dodati šunku narezanu na trakice i pikantni krem sir. Sve zajedno pomiješati da se sastojci povežu. S nadjevom premazati tijesto u zarolati u rolat.
Roladu bez problema možete i zamrznuti ukoliko je pripremate za neki drugi dan. U tom slučaju treba se oko 6 sati odmrzavati na sobnoj temperaturi i zapeći na 170ºC pola sata.
Nema komentara:
Objavi komentar