srijeda, 29. travnja 2015.

Rolada punjena porilukom, šunkom i sirom

Rolada punjena porilukom, šunkom i sirom

rolada_sunka_sir
Rolada od poriluka, šunke i sira je jednostavna za pripremu, a navedene sastojke možete izmjeniti prema vašim željama i ono što se trenutno nalazi pri ruci i u hladnjaku. Ukoliko ne volite pikantne nadjeve. možete koristiti i običan kremasti sir.
Sastojci za tijesto:
  • 125 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 5 dl mlijeka
  • 4 jaja
Sastojci za punjenje:
  • malo maslaca
  • 2 poriluka
  • 1 crvena paprika
  • 150 g šunke
  • 200 g pikantnog krem sira
Priprema:
Sastojke za tijesto pomiješati i smjesu izliti u pleh za pečenje koji ste prekrili s pekarskim papirom. Staviti u pećnicu zagrijanu na 200ºC na pola sata. U tavi otopiti malo maslaca i dodati sitno narezan poriluk i crvenu papriku. Kada se povrće malo “opusti” dodati šunku narezanu na trakice i pikantni krem sir. Sve zajedno pomiješati da se sastojci povežu. S nadjevom premazati tijesto u zarolati u rolat.
Roladu bez problema možete i zamrznuti ukoliko je pripremate za neki drugi dan. U tom slučaju treba se oko 6 sati odmrzavati na sobnoj temperaturi i zapeći na 170ºC pola sata.


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova