RAFAELO KUGLICE BEZ MLIJEKA U PRAHU
Ovih dana sam se malo pozabavila, pravila sam Rafaelo kuglice. Vjerujem da su svima poznate, te da ste ih svi probali ili čak pripremali. Ove rafaelo kuglice su malo drugačije od onih što smo navikli papati po tome što u sastojke ne ide mlijeko u prahu, a poznato je da dosta ljudi ne voli specifičan okus i miris toga mlijeka, tako da ih svakako preporučujem. Ideju da se pozabavim kuglicama sam dobila nakon što sam se odlučila praviti tortu od kokosa na kojoj su se odlično uklopile rafaelo kuglice, koje sam na kraju prošarala čokoladom radi dekoracije, te sam ih postavila po površini, uz rub torte. Količinski se dosta dobije, tako da su zgodne i za kombiniranje s drugim kolačima kada pripremamo neku feštu za više ljudi.
SASTOJCI
- 250 gr šećera u prahu
- 1 l mlijeka
- 250 gr margarina
- 300 gr kokosa + 150 gr za valjanje kuglica
- 8 žlica gustina
- 8 žlica šećera
- oko 100 gr badema (lješnjaka, oraha)
KAKO PRIPREMITI RAFAELO KUGLICE
1. Šećer i gustin pomiješajte s malo mlijeka (kao za puding), a ostatak stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke, te miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke, te miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature i šećer u prahu pjenasto izradite.
4. Margarin sobne temperature i šećer u prahu pjenasto izradite.
5. Dodajte kokos i ohlađenu kremu, sve sjedinite.
6. Dobivenu smjesu stavite u hladnjak koji sat da se stegne, da možete lakše raditi s njima.
7. Bademe ubacite u kipuću vodu i kratko obarite dok se ne počne odvajati ljuska (provjerite dok se kuha), ocjedite i odvojite bademe od ljuske dok su topli.
7. Bademe ubacite u kipuću vodu i kratko obarite dok se ne počne odvajati ljuska (provjerite dok se kuha), ocjedite i odvojite bademe od ljuske dok su topli.
8. Smjesu izvadite iz hladnjaka, te napravite valjak.
9. Nožem izrežite valjak na jednake dijelove da bi ste dobili kuglice podjednake veličine.
9. Nožem izrežite valjak na jednake dijelove da bi ste dobili kuglice podjednake veličine.
10. U svaku kuglicu utisnite badem, te među dlanovima napravite oblik kuglice.
11. Uvaljajte u kokos.
12. Možete ih stavljati u papiriće predviđene za kuglice, može i bez papirića, a opet možete ih koristiti i kao ukras na nekoj torti.
Ovako sam kuglicama dekorirala tortu:
Nema komentara:
Objavi komentar