utorak, 21. travnja 2015.

BOUNTY ČOKOLADICE ILI MINJONI

BOUNTY ČOKOLADICE ILI MINJONI

bounty čokoladice ili minjoni
Vjerovatno svi znate za Bounty čokoladice koje su naravno s kokosom i izuzetno finog okusa, a mogu se pronaći u skoro svakoj trgovini. Viđala sam da je dosta blogerica isprobalo ovaj recept sa coolinarike i svi su oduševljeni, kažu da je bolji i od kupovnog. Jednostavno nisam mogla izdržati da ga ne isprobam s obzirom da volim kokos. Zaista, ove Bounty čokoladice su odlične, jedino sam malo smanjila količinu šećera po mom ukusu. Čokoladni preljev možete kombinirati sa čokoladama po želji, običnom za kuhanje, tamnom, bijelom ili čak mliječnom. Vjerujem da ste već počeli tražiti neke prigodne Božićne kolačiće, tako da bi bilo šteta ne isprobati ove čokoladice, koje ćete vjerujem pripremati i tokom godine. Oblike možete raditi po želji, mogu se čak zamotati i pokloniti, možda nadopuniti tanjur sa ostalim kolačima ili samo napraviti za sebe i skrivećki se zasladiti.
SASTOJCI
  • BOUNTY SMJESA:
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 250 gr margarina sa okusom slatkog vrhnja
  • 250 gr šećera
  • 250 gr kokosa
  • ČOKOLADNI PRELJEV:
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 80 gr margarina

BOUNTY ČOKOLADICE IZRADA

1. Izrezani margarin na trakice šećer i slatko vrhnje otopite na srednjoj vatri, a onda pojačajte da prokuha.
2. Skinite s vatre i umiješajte kokos, sve sjedinite.
kokos-smjesa
3. Na dno tepsije postavite masni papir (dimenzije moje tepsije su 21 x 36 cm), rasporedite smjesu i poravnajte.
bounty-smjesa
4. Ostavite u frižideru da se stegne par sati ili čak da prenoći.
5. Nožem odvojite stranice od tepsije i prevrnite na tacnu ili dasku za rezanje i odvojite masni papir.
kolac-na-masnom-papiru
6. Nastavite rezati jednake kockice ili oblike po želji.
kockice
7. Vratite u frižider dok pripremite glazuru.
8. Umačite bounty kockice u čokoladnu glazuru pomoću vilice. Nakon što izvadite iz čokolade držite malo u zraku da višak iscuri i slažite na masni papir.
umakanje-u-cokoladu
9. Po želji prošarajte sa mliječnom ili bijelom čokoladom.
cokoladni-minjoni

ČOKOLADNI PRELJEV

1. Iskidanu čokoladu i izrezani margarin stavite na paru i nastavite miješati dok se ne istopi i sjedini.
cokoladni-preljev

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova