utorak, 21. travnja 2015.

Rozen plus kolači

Rozen plus kolači

Izvanredan kolač ako su vam potrebni sitni kolači za bilo koji praznik. Pripremaju se jako brzo i jednostavno, s kupovnim rozen korama. Mogu se koristiti i medene rozen kore. Za nekih 15 minuta je gotov fil, dok vrijeme premazivanja korica ovisi od vaše vještine. Kolač je odličan za početnike jer će ga napraviti bez problema, a svi će uživati ​​u njemu kao da ga je rpavio profesionalac.
rozen plus kolaci
Sastojci:
  • rozen kore (500 gr)
  • 1 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije (ja sam probala i sa pudingom s okusom bijele kave, odlično je, preporučujem, može puding s okusom slatkog vrhnja, kao neki drugi po vašem iszboru. Vjerujem da je karamel ili lješnjak odličan, probaću i sa njima)
  • 300 gr šećera
  • 250 gr maslaca ili margarina
  • 100 gr crne čokolade
  • 100 gr bijele čokolade
  • 300 gr mljevenog keksa
  • 300 gr mljevenih, pečenih lješnjaka (možete i manje ako nemate dosta, možete staviti i orahe, bademe, bilo koje orašasti, čak ako vam fali možete dodati ikeks, primjerice 200 gr lješnjaka i 100 gr keksa, ušteda a rezultat je isti)
Glazura:
  • 150 gr čokolade
  • 1 žlica mlijeka (ja stavim mlijeko da bi se bolje seklo i ne bi pucala čokolada, ali ni slučajno više mlijeka ne staviti jer će onda cureti)
  • 3 žlice ulja
Priprema:
Razmutiti puding sa šećerom i 200 ml mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da provri.
Zakuvati umućenu smjesu i miješati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnulo skloniti s vatre i dodati isjeckan margarin.
Opet miješati dok se ne otopi (biće rijetko)
Podijeliti masu na dva dijela, pa u jedan dio staviti crnu čokoladu i lješnjake, au drugi dio bijelu čokoladu i kekse.
Staviti prvu koricu, pa nanijeti otprilike 6 žlica jednog fila, drugu koricu i odgore, drugi fil.
Tako uraditi do kraja.
Na zadnju koru ne mazati ništa.
Na pari otopiti čokoladu sa uljem i mlijekom pa premazati preko gornje korice.
Protresti lijevo - desno i gore - dolje cijeli kolač. Na taj način glazura lijepo "legne" na kolač i nema štafti ni brazdica.
Ostaviti kolač da prenoći i sutradan odsjeći prvo krajeve tanko i onda rezati kolač.
Ja sam sjekla na 2 cm širinu i dovila 14 redova, a uspravno onda na 4 jednaka reza (prvo na pola, pa na pola), tak oda se dobije baš dosta kolačića (56 komada).
Ugodno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova