utorak, 21. travnja 2015.

Snikers torta

Snikers torta

Fenomenalna torta sa još ugodnijim komentarom: "Kao da jedem snikers čokoladu ali žličicom". Komentar koji me je oduševio, a torta se pošto je pravljena za rodjendan pojela za pola sata, cijela, štp bi se reklo "liznula sam je". Pravim je opet sigurno, ali za svoj gušt!
snikers torta (5)
Sastojci za kore - peku se 3:
  • 4 bjelanjka
  • 100 gr pečenog blendiranog kikirikija (ko nema blender onda polu sjeckanog polu mljevenog kikirikija)
  • 5 žlica šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica kakaa
Fil I:
  • 12 žumanaca
  • 300 gr šećera
  • 100 gr crne čokolade
  • 200 gr mliječne čokolade, može i 100 gr, ja stavila više, ne može biti loše
  • 250 gr margarina
  • 4 snikers čokoladice
Fil II - karamel - dulche de leche:
  • 200 gr šećera
  • 2 žlice vode
  • 20 gr margarina
  • 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Fil II:
Prvo njega praviti.
Pomesti vodu i šećer u šerpi pa staviti na laganu vatru da se šećer otopi.
Kada se otopi, kada nema više ni jedne grudice šećera dodati margarin i izmiješati dok se ne otopi.
Dok to radite u posudi pored vam se zagrijava vrhnje.
Kada se margarin otopio nalijte vruću slatko vrhnje i miješajte još 5 minuta.
Maknite s vatre da se skroz ohladi.
Kada bude mlako stavite u hladnjak da se dodatno stegne.
Kore:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, da stoji na žicama miksera, pa dodati kikiriki, brašno i kakao, pa promiješati.
Obložiti pleh od 25 cm pa istresti smjesu i staviti da se peče u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Gotova je kad porumeni, točnije potamni jer je već svjetlo smeđe.
Pećnice ovako 3 kore i sve tri ohladiti.
Fil I:
Ulupati žumanca sa šećerom, promijeniti boju, da skoro pobijele pa staviti na paru da se kuha (šerpu u šerpu, a donja ima sa dva prsta vode).
Kad provri voda u donjoj šerpi kuhati 10 minuta, pa dodati isjeckan margarin i izlomljenu crnu čokoladu, pa sve zajedno miješati da se otopi i kuha još 15 minuta. Skloniti s vatre da se hladi.
U ohladjenod odati isjeckane snikers čokoaldice i isjeckanu mliječnu čokoladu, promiješati i ostaviti do filovanja.
Izvaditi iz hladnjaka karamel, dulche de leche, pa ga izmiksirati jer vjerojatno će na nekim mjestima jako da se stegne a negdje ne, kada ga izmutite dobit ćete predivan karamel krem ​​i izmučena će biti nešto svjetliji.
Redjati tortu.
Kora, fil II, fil I, kora, fil II, fil I, kora.
Tortu najbolje redjati u kalupu ili šerpi u kojoj ste pekli kore.
Obložiti folijom pa kontra mazati, kora, fil II, pa fil I, do kraja, zategnuti foliju preko torte i ostaviti u hladnjaku.
Ostaće vam karamel krema, fila II pa s njim još možete preko tortu premazati, a dekorirati po želji.
Ugodno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova