utorak, 28. travnja 2015.

Svečana majonez salata


Svečana majoneza salata


majonezu
Sastojci
200 g mrkve
200 g smrznutog graska
350 g krumpira
1 nakisela jabuka osrednje velicine + sok limuna
250 ml vode,
sol i papar po ukusu
1 kesica zelatina (7 g)
6 velikih žlica majoneze
3 velike žlice vrhnja
6 kom jaja paprika,
lisce persuna za dekoraciju
Priprema:
Oguliti mrkvu i krumpir pa ih iseci na sitne kockice. U vecu serpu staviti isecene kocke krumpira i mrkve, dodati smrznuti grasak i naliti sa hladnom vodom oko prsta iznad povrsine povrca. Dodati soli i papra prema ukusu i skuhati povrce.
Oguliti jabuku i nju također isjeckati na sitne kockice pa je preliti sa žlicu - dvije soka od limuna da ne pocrne. Takodje skuhati tvrdo jaja pa ih ohladiti .Kada je povrce skuhano procijediti ga, sacuvati 250 ml vode u kojoj se povrće kuhalo. U prohladjenu vodu dodati kesicu zelatina, dobro izmiješati da se zelatin otopi, zatim dodati povrće, sjeckanu jabuku, umesati majonezu i kiselo vrhnje. Sve dobro sjediniti.
Modlu u koju ce se sipati salata obloziti prozirnom foliom ali tako da krajevi folie vise preko rubova. Prvo u modlu sipati sloj salate oko 1,5 cm debljine, poredjati skuhana jaja po duzini i onda pazljivo žlicom sipati ostatak povrca. Krajeve folie prebaciti preko povrsine salate.
Staviti salatu na hladjenje najbolje preko noci da se stegne. Ohladjenu salatu prebaciti na tanjur na kojem ce se servirati i ukrasiti je po želji. Modla u kojoj sam ja pravila salatu je dimenzija 28 x 13 cm a dubine 6 cm, i sva pripremljena salata je fino stala u modlu.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova