utorak, 28. travnja 2015.

Zapeceni grah


Zapeceni grah


1510871_1067249693290494_2147785058525583968_n
bijeli grah
1 glavica luka
1 paprika
1 rajčica
1 halapinjo ili feferona (ako volite ljuto)
maslinovo ulje
so, biber I malo vegete
300 ml. vode
Grah navece potopite u hladnu vodu, kad ujutro ustanete spreman za kuhanje. Mozete kotistiti grah iz konzerve ako nemate vremena kuhat.
Krah skuhat u slanoj void biti skroz gust.
Na malo ulja popecite sitno sjeckani luk.
Luku dodajte paprika sječene na trakice.
Dodajte I paradajz sjecen na kockice.
Dodajte malo soli I papra.
Halapinjo ili feferonu isjeckajte sitno pa dodajte u tavu.
Pripremljen grah dodajte u tavu pa izmjesajte.
Zalite vodom, dodajte malo začina pa prokuhajte.
Ako vam tava nesmije u pec pretresite grah u tepsiju.
Pecite oko 30 minuta, maknite iz peci pa pustite da se ohladi prije serviranja.


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova