utorak, 28. travnja 2015.

ZAPEČENA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA


ZAPEČENA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA


zapecena piletina s gljivama
SASTOJCI:
1 pileći file (oko 5oo gr),
4oo gr šampinjona,
I čaša kiselog vrhnja (18o gr),
2oo ml vrhnja za kuhanje,
1 jaje,
1 kesica krem ​​juha od gljiva,
so po ukusu,
15o gr trapista.
priprema piletine s gljivama
PRIPREMA:
Piletinu narežite na šnicle. Na radnu površinu (dasku) postavite prijanjajućom foliju. Preko nje stavite jednu šniclu i preklopite je folijom. Čekićem za meso je malo istanjite.
Nemojte jako udarati, nije fora da se meso providi. Ovo nije način da se istrese negativna energija. Mani za to služi tijesto: D.
Dakle, šnicle istanjite, pa ih uvaljajte u prah od krem ​​juhe od gljiva.
Na dno posude u kojoj će se peći rasporedite kockice maslaca. Ako ga nemate i ulje će poslužiti.
Šampinjone očistite i narežite na šnite, pa ih rasporedite preko piletine.
Pavlaku, neutralnu pavlaku i jaje umutite. Ako vam je ostalo praha od krem ​​juhe i njega ubacite u preljev. Po želji posolite. Ja sam dodala 1 žličicu soli.
Pećnicu zagrijte na 2oo C pa ubacite piletinu da se peče oko 45 minuta.
Pet minuta pred kraj naribajte kačkavalj. Umjesto kačkavalja možete poslagati mozzarellu ili posuti začinsko bilje.
Sačakajte da se prohladi pa poslužite uz sezonsku salatu i čašu bijelog vina.
Ugodno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova