utorak, 28. travnja 2015.

Mekane kiflice


Mekane kiflice



1
Sastojci:
Tijesto
1 kg brašna, glatkog
3-4 dl mlijeka (za početnike 3 dl mlijeka
dosta)
2 dl vode
1 dl jogurta
2 dl ulja
1 prašak za pecivo Dolcela
1 kocka kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
Premaz
1 tučeno jaje
Slatka punjenja
nutela
pekmez po želji
smjesa sa makom
smjesa s orasima
Slani nadjev (za 16 kiflica)
100 g svježeg sira
1 jaje
1/2 žličice Vegete Natur
srolana i premazane jajom posipajte sa sezamom
Kombinacija meni najdražeg punjenja
200 g sira na šnite
Priprema:
1. Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i
ostavite da se diže.
2. Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u
koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.
3. Sa spiralnim metlicama izmiksajte tijesto u kuglu koja se sam mora odvajati od stjenki
posude. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min).
4. Istresite na radnu podlogu i podjelite na 8 djelova. Svaki dio razvaljajte i podjelite na 8
trokuta (1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući
u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u
izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta. II
5. dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir sa jajom, šunka sir, nutela, pekmez, orasi,
mak, sve opcije punjenja su prema Vašim idejama.
6. Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete
prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore
i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje
da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti
Sezamo i krupnom solju.
7. pečete na 200 dok ne dobiju laganu boju
Izvor :( coolinarika.com )

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova