utorak, 21. travnja 2015.

TORTA OD SIRA SA VIŠNJAMA

TORTA OD SIRA SA VIŠNJAMA

Višnje, višnje, višnje, kako je njihova sezona svaki dan ubiremo njene plodove i uživamo u okusima koje nam je priroda dala. Uglavnom svi oko mene pričaju o pravljenju nekih sokova, a ja sam se odlučia napraviti jednu ukusnu torticu koja se ne peče, a ugodno prija nepcu u kombinaciji sira - višanja - keksa. Dok sam je pravila jedva sam čekala da bude gotova, a onda je usljedila uživancija. Nedavno sam pravila i  čokoladni kolač sa višnjama , pa možete pogledati i taj recept.
SASTOJCI
  • PODLOGA:
  • 200 g mljevenog keksa
  • 125 g maslaca
  • 2 žlice meda
  • NADJEV:
  • 300 g krem ​​sira
  • 160 g šećera u prahu
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • PRELJEV:
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 300 g višanja
  • 4 žlice šećera

PODLOGA OD KEKSA

1. Istopite maslac na laganoj vatri i prohladite.
2. Izmješajte kekse, maslac i med.
keks-s-medom
3. Na željenu tacnu stavite samo obruč od kalupa.
4. Na dno poravnajte i utisnite smjesu.
nepečena podloga od keksa

NADJEV OD SIRA

1. Krem sir izmješajte sa šećerom u prahu pa dodajte sok od limuna.
2. Posebno istucite slatko vrhnje i pomiješajte sa smjesom od sira.
3. Želatinu pripremite prema uputi.
4. Kada nabubri, nekoliko sekundi zagrijavajte na vatri da se otopi (ja sam to radila na plinskom na najmanje smanjenoj vatri, još sam držala iznad u zraku, tako da nije bilo vruće), pa sipajte u nadjev sa sirom.
krema od sira
5. Tako pripremljenu smjesu sipajte preko sira i poravnajte.
sloj-sira
6. Stavite u hladnjak.

PRELJEV OD VIŠANJA

1. Vrećicu želatine pripremite prema uputi i ostavite da nabubri.
2. Višnje možete čak na početku pripreme torte posipati šećerom i ostaviti da puste svoj ​​sok.
višnje u šećeru
3. Gotove višnje stavite da se kuhaju sa sokom (meni su pustile oko 1 dcl svoga soka, ali možete dodati još 1 dcl vode pošto mi je na kraju preljev ispao dosta čvrst).
4. Kuhajte oko 10 minuta, maknite s vatre i umiješajte nabubrelu želatinu.
5. Promiješajte i ostavite 10 minuta da se preljev prohladi.
kuhane-visnje
6. Stavite ga na ohlađeni nadjev od sira pa spremite u hladnjak da sve zajedno stisne.
višnje u želatini
7. Najbolje je tortu napraviti dan ranije.
nepečena torta

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova