utorak, 21. travnja 2015.

ŽUTO SMEĐE ŠNITE

ŽUTO SMEĐE ŠNITE

zuto-smedje-snite
Za početak mogu reći da se radi o jako, jako dobrim oblatnama, sastojci govore sve. Kao što sam pročitala u jednoj staroj kuharici koja kaže: "Odete u trgovinu i kupiti kore za oblatne, samo premažete sa finim sastojcima i nakon jednog dana stajanja konzumirate ..." He, he zvuči smiješno što piše na ovakav način, ali ima istine, vrijedi probati.
SASTOJCI
  • 5 listova oblatni
  • 500 g šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 200 g mljevenog keksa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 40 g vanilin šećera
  • 4 dcl vode

POSTUPAK PRIPREME

1. Staviti vodu i šećer da prokuha.
2. Dodati margarin, keks, vanilin šećer i mljeveni lješnjak, pa kuhati da se zgusne.
keks i lješnjaci
3. Masu podijeliti na dva dijela.
4. Sa jednim dijelom pomiješati otopljenu čokoladu.
otopljena čokolada
5. Premazivati ​​oblatne naizmjenično svijetlim i tamnim filom.
oblatne u dvije boje
6. Ostaviti da se stegnu.
žuto smeđa oblatna
7. Rezati po želji, bolje je sljedeći dan.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova