ŽUTO SMEĐE ŠNITE
Za početak mogu reći da se radi o jako, jako dobrim oblatnama, sastojci govore sve. Kao što sam pročitala u jednoj staroj kuharici koja kaže: "Odete u trgovinu i kupiti kore za oblatne, samo premažete sa finim sastojcima i nakon jednog dana stajanja konzumirate ..." He, he zvuči smiješno što piše na ovakav način, ali ima istine, vrijedi probati.
SASTOJCI
- 5 listova oblatni
- 500 g šećera
- 250 g margarina
- 200 g mljevenih lješnjaka
- 200 g mljevenog keksa
- 100 g čokolade za kuhanje
- 40 g vanilin šećera
- 4 dcl vode
POSTUPAK PRIPREME
1. Staviti vodu i šećer da prokuha.
2. Dodati margarin, keks, vanilin šećer i mljeveni lješnjak, pa kuhati da se zgusne.
2. Dodati margarin, keks, vanilin šećer i mljeveni lješnjak, pa kuhati da se zgusne.
3. Masu podijeliti na dva dijela.
4. Sa jednim dijelom pomiješati otopljenu čokoladu.
4. Sa jednim dijelom pomiješati otopljenu čokoladu.
5. Premazivati oblatne naizmjenično svijetlim i tamnim filom.
6. Ostaviti da se stegnu.
7. Rezati po želji, bolje je sljedeći dan.
Nema komentara:
Objavi komentar