KEKSIĆI SA BIJELOM ČOKOLADOM
Vjerovatno ste se do sada već odlučili koje ćete kolačiće poslužiti za Božić na svome stolu. Ipak ću vam ponuditi još jednu ideju za prhke keksiće koje još uvijek stignete napraviti, jer priprema ne traži puno vremena. Za dekoraciju vam mogu predložiti da malo ubrzate proces, pa ukrasite sa istopljenom čokoladom u crnoj ili čak bijeloj boji, ili se ipak uspijete poigrati sa royal icing dekoracijom. Ako vam treba ideja kako ih šarati pogledajte kako sam ja ranije dekorirala Božićne keksiće.
SASTOJCI
- 250 g margarina
- 100 g šećera
- 4 vrećice vanilin šećera
- 200 gr bijele čokolade
- 2 jaja
- 400 gr brašna
- prstohvat soli
IZRADA KEKSIĆA
1. U većoj posudi miksajte margarin, šećer i vanilin šećer.
2. Kada smjesa postane kremasta, dodajte otopljenu bijelu čokoladu i jaja.
2. Kada smjesa postane kremasta, dodajte otopljenu bijelu čokoladu i jaja.
3. Postupno umješajte i brašno kojemu ste dodali sol.
4. Stavite u frižider barem sat vremena da se stegne da možete bolje raditi.
5. Na lagano pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljajte tijesto, pa modlom izrežite željene oblike.
6. Ostatke možete ponovo izvaljati i rezati, ali se ne preporučuje više puta jer keksići ne budu prhki.
7. Stavite ih u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva oko 10 – 12 minuta, pripazite da ne porumene.
7. Stavite ih u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva oko 10 – 12 minuta, pripazite da ne porumene.
SAVJET:
1. Margarin prije upotrebe obavezno mora stajati na sobnoj temperaturi da bi omekšao.
1. Margarin prije upotrebe obavezno mora stajati na sobnoj temperaturi da bi omekšao.
Nema komentara:
Objavi komentar