ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Dvobojni hljeb

Dvobojni hljeb


Sastojci za bijelo tjesto:dvobojni hleb1 Dvobojni hljeb
  • 500 gr bjelog brasna
  • kvasac
  • 300 ml mlijeka
  • 150 ml vode
  • 1 kasikica secera
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • soli po potrebi
Sastojci za tamno tijesto:
  • 300 gr crnog brasna
  • 200 gr bjelog brasna
  • kvasac
  • 300 ml mlijeka
  • 150 ml vode
  • soli po potrebi
Priprema:
Zamjesiti posebno oba tijesta i ostaviti da nadodju.
Oblikovati svako tijesto u loptu i ostaviti da izraste.
Kad su tjesta nadosla razviti ih oklagijom na debljinu od 1,5 cm.
Tamno tijesto staviti preko bijelog i zamotati u rolat.
Rernu zagrijati na 200 C.
Tepsiju pouljiti i posuti brasnom, staviti u tepsiju rolat, premazati bjelancetom, ostaviti da malo nadodje i peci.
Pece se dok tijesto ne izraste i ne dobije zlatno zutu boju.
Peceno prekriti suvom krpom i ostaviti da se ohladi i omeksa.
Sijeci i sluziti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova