Razdvojiti jaja na žumanca i bjelanca. Ulupati prvo bjelanca. Dodati žumanca i jednu po jednu žlicu šećera. Dodati jednu po jednu žlicu brašna i prašak za pecivo. Brašno i smjesu lagano sjedini sa penjača.
U podmazanu i brašnjavu formu za tortu od 28cm istresti smjesu. Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
4 dl. mlijeka skuhati. Pomiješati brašno i šećer sa 4 žlice hladnog mlijeka. Dodati žumanca i sve zajedno sjediniti. U uzavrelo mlijeko ukuhati tu smjesu. U gotovi fil umiješati bjelanjke, pa sve zajedno sjediniti. Kada se ohladi, dodati margarin.
Biskvit presjeći da se dobiju po želji dvije ili tri tanje kore. Sa ohlađenim filom filovati tortu. Jagode oprati i očistiti, isjeći pa dekorirati tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar