ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Torta s jagodama

Torta s jagodama



Sastojci:


Torta s jagodama

Za koru:


 7 jaja

 7 žlica šećera

 7 žlica brašna

 1 prašak za pecivo

 limunova korica


Za fil:


4 dl.  mlijeka

 3 žlice brašna

 8 žlica šećera

 3 jaja

 2 vanilin šećera

 1 margarin od 250 gr.

500 gr.  jagoda


 

Priprema:


Razdvojiti jaja na žumanca i bjelanca.  Ulupati prvo bjelanca.  Dodati žumanca i jednu po jednu žlicu šećera.  Dodati jednu po jednu žlicu brašna i prašak za pecivo.  Brašno i smjesu lagano sjedini sa penjača.


U podmazanu i brašnjavu formu za tortu od 28cm istresti smjesu.  Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.


4 dl.  mlijeka skuhati.  Pomiješati brašno i šećer sa 4 žlice hladnog mlijeka.  Dodati žumanca i sve zajedno sjediniti.  U uzavrelo mlijeko ukuhati tu smjesu.  U gotovi fil umiješati bjelanjke, pa sve zajedno sjediniti.  Kada se ohladi, dodati margarin.


Biskvit presjeći da se dobiju po želji dvije ili tri tanje kore.  Sa ohlađenim filom filovati tortu.  Jagode oprati i očistiti, isjeći pa dekorirati tortu.


Ohladiti tortu u hladnjaku.  Služiti hladnu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova